Imanuelle Grives: ‘Nederland liet me vallen als een baksteen’

Imanuelle Grives vindt het heel erg jammer dat Nederland haar als een baksteen liet vallen toen ze in juli 2019 werd opgepakt vanwege het dealen van drugs. Dat zegt ze vandaag in De Telegraaf.

Imanuelle Grives © Beau

De 35-jarige actrice belandde in de Vlaamse gevangenis en voelde heel erg weinig steun vanuit Nederland. “Ik had het gevoel dat heel Nederland me als een baksteen liet vallen. Van de ene op de andere dag ging ik van een ‘niet echt uitgesproken, wel leuke en gezellige actrice’ naar ‘die drugsdealer’”, klaagt Imanuelle Grives in de krant.

Ontzettend pijnlijk

Imanuelle vond het moeilijk dat men in Nederland al snel behoorlijk klaar met haar was. “Dat vond ik ontzettend pijnlijk. Voor mezelf en mijn familie en vrienden, maar ook voor de zwarte gemeenschap. Ik ben een van de weinige zwarte vrouwen op de Nederlandse tv en op de een of andere manier reflecteert alles wat je doet dan op rest van die groep.”

Haar arrestatie was niet goed voor de zwarte gemeenschap, meent Imanuelle. “Doe je iets fout, dan ‘verpest’ je het voor iedereen. Heel lastig. Tegelijkertijd zie ik dat wat er met mij is gebeurd ook wat moois teweeg heeft gebracht. Veel mensen dachten: we geven zoveel mensen een tweede kans, waarom haar niet?”

Rock bottom

De actrice vreest dat ze voor altijd aan haar arrestatie herinnerd zal worden. “O, ik weet zeker dat dit altijd aan me zal blijven plakken. Maar dat is oké, die keuze heb ik zelf gemaakt. Ik heb er zelf voor gekozen om naar dat festival te gaan en drugs te verkopen, terwijl ik dondersgoed wist dat het mis zou gaan.”

Het is wat het is, zegt Imanuelle. “Rock bottom is the best foundation to build on.”

Het interview met Imanuelle Grives kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen