Teun van de Keuken stikjaloers op Sander Schimmelpenninck

Teun van de Keuken (49) is verschrikkelijk jaloers op zijn mediacollega Sander Schimmelpenninck (36). Hij benijdt zijn succes én zijn charmante voorkomen. Dat zegt hij in de nieuwe podcast Teun en Gijs vertellen alles.

Sander Schimmelpenninck en Teun van de Keuken © NPO, Spotify

‘Teun en Gijs vertellen alles’ is een gloednieuwe podcast waarin NPO-ster Teun van de Keuken en zijn minder bekende vriend Gijs Groenteman alles vertellen. Ze positioneren hun podcast als een elitepodcast en bieden daarmee een alternatief voor de Zelfspodcast van Sander Schimmelpenninck, die bekendstaat als een schandaalpodcast.

Geen hekel aan Sander

Teun is er jaloers op dat Sander eigenlijk altijd weg lijkt te komen met zijn foute uitspraken. “Er zijn misschien wel heel veel mensen die het doen, maar je kúnt eigenlijk niet echt een hekel hebben aan Sander Schimmelpenninck. Hij heeft iets onaanraakbaars, waardoor hij met de dingen wegkomt. Iets wat misschien hangt aan de kakker.”

Hij zou graag Sanders charme willen hebben. “Hij zegt soms de meest vreselijke dingen. Daarom is hij ook heel succesvol. Het andere sentiment dat ik daardoor heb is diepe jaloezie. Zijn hele verschijning, met dat hoofdje een beetje schuin en de lipjes getuit… Zo wil ik ook verschijnen en mensen tegen de haren in strijken en tóch charmant gevonden worden.”

‘Er is altijd een Sander’

Het lijkt een beetje alsof Teun van de Keuken zichzelf onderschat. Niet alleen is hij een succesvolle NPO-ster, maar ook heeft hij meer Twitter-volgers dan Sander Schimmelpenninck én is hij het lievelingetje van Eva Jinek.

Helaas voor Teun leeft hij in een wereld waarbij het gras altijd groener is bij de buren. “Het punt is dat er áltijd iemand is dat je altijd een Sander hebt in het leven, die dan net wat beter presteert, net wat populairder is, net wat betere kijkcijfers heeft en net wat betere recensies heeft.”

Hetzelfde merkt hij bij de Volkskrant, waar beide heren columnist zijn. “Hij schrijft volgens mij om de week, maar elke week dat hij schrijft weet ik al dat ik nooit het meest gelezen artikel van de dag kan worden, want dat is hij altijd. Ik sta dan altijd net onder Sander. Dat is heel frustrerend en dat steekt.”

300.001 euro

Teun is naar eigen zeggen zwaar competitief. Hij zag met lede ogen aan hoe de Zelfspodcast van Sander Schimmelpenninck zo’n groot succes werd. “Hij is natuurlijk daar toch heel handig ingesprongen, eerder dan wij”, zegt hij daarover.

Uiteindelijk hoopt Teun om Sander voorbij te streven. “Het is heel moeilijk te zeggen of onze podcast beter is dan die van Sander. Sander zegt nu overal dat ze er drie ton per jaar mee verdienen, dus als wij er dan drie ton en één euro mee verdienen, dan zijn we beter.”

Vindt hij zelf ook niet dat hij zich een beetje aanstelt met zijn gevoelens van jaloezie? “Ik ben er niet trots op, maar ik ben er wel trots op dat ik daar zo ruiterlijk over ben.”

Podcast

De podcast Teun en Gijs vertellen alles:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen