Fidan Ekiz: ‘Martien Meiland voor 90 procent authentiek’

Fidan Ekiz kreeg tijdens de opnames van Linda’s Wintermaand het gevoel dat Martien Meiland zeker voor 90 procent authentiek is. Dat zegt ze in de podcast van haar talkshow De Vooravond.

Fidan Ekiz, Linda de Mol en Martien Meiland © Roy Beusker

De NPO-ster en de SBS-ster waren vorige week met z’n tweeën te gast bij Linda de Mol. “Er waren ook een aantal mensen die zeiden: ‘Je moet me na afloop echt vertellen of die man nou acteert of dat hij echt zo is.’ Maar hij is echt zo. Linda zei het in de uitzending ook al: ‘Je houdt het natuurlijk niet vol om de hele tijd te acteren’”, zegt Fidan Ekiz.

Geen typetje

Fidan wist eigenlijk vóór de uitzending al dat Martien Meiland geen typetje is. “Ik heb een redacteur van De Vooravond gesproken en zij zei dat haar moeder bij een bloemist komt die Martien Meiland en zijn hele familie kent uit Noordwijk. Die bloemist had gezegd: ‘Ja, die man is gewoon zo en hij is altijd zo geweest.’ Ik heb dat verteld in de uitzending en daar was hij heel blij mee, want hij zegt: ‘Ik moet constant uitleggen.’”

Toch denkt Fidan niet dat Martien helemáál 100 procent zichzelf is. “Er zit natuurlijk altijd wel iets van business in. Ook wanneer je gewoon even lekker wil zitten en niet uit je dak wil gaan, dat je het gewoon even op kan roepen bij jezelf, maar ik denk dat 90 procent of meer wel gewoon echt zo is.”

Emotionele man

Al met al kijkt Fidan terug op een mooie uitzending. “Het is een verrassend emotionele man. Ze zeiden al tegen mij dat we wel wat overeenkomsten hadden. Ik dacht: wat zou het zijn? Misschien recht voor z’n raap of dat we een flapuit zijn, maar we hebben het veel over ouders gehad en hoe we zijn opgegroeid. Ik vind het een bijzondere man.”

Fidan heeft zich voorgenomen om de biografie van Martien te gaan lezen.

Podcast

De podcast van De Vooravond kunt u hier beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen