Fidan Ekiz krijgt geen hypotheek: ‘NPO verbiedt L’Oréal-reclame’

Het lukt Fidan Ekiz niet om een enigszins fatsoenlijke hypotheek rond te krijgen. Tot overmaat van ramp heeft de NPO haar ook nog eens een lucratieve L’Oréal-deal verboden, zegt ze in de Volkskrant.

Fidan Ekiz © Natalia van der Zalm

Fidan Ekiz is sinds dit tv-seizoen te zien als presentatrice van de dagelijkse talkshow De Vooravond, dat in het gat is gesprongen dat De Wereld Draait Door heeft achtergelaten. Die zit geramd, zou je denken, maar niets is minder waar. Kennelijk zit Fidan nog ver van het salarisplafond van 201.000 euro per jaar vandaan, want ze krijgt geen hypotheek rond.

Fidan moet huren

Het liefst zou de glamoureuze NPO-ster een mooie woning kopen voor haar en haar zoon, maar Fidan moet zich tevredenstellen met een huurwoning. “Ik huur. Je kunt in Nederland een eigen talkshow hebben en toch niet eens een fatsoenlijke hypotheek kunnen krijgen.”

Ze heeft gelukkig wel een mooie huurwoning in Rotterdam met een fijn uitzicht. “Ja, mooi uitzicht op het water, maar dat gebouw staat me enorm in de weg”, zegt ze over het kantoorpand aan de overkant. “Het lijkt wel alsof er een schip op je afkomt, toch? Daarom zou ik deze flat nooit kopen, zelfs al kon ik het betalen.”

L’Oréal-reclame

Verhuizen naar een koopwoning is voorlopig geen optie voor Fidan. Al helemaal niet nu ze een lucratieve L’Oréal-campagne heeft moeten afslaan. “Ik klaag niet, maar het was wel balen dat ik nee moest zeggen tegen L’Oréal. Ze hebben me gevraagd voor een shampooreclame, dat is voor mij een soort droom die uitkomt.”

Die droom heeft ze moeten laten varen. “Ja, dat mag niet als je in dienst van de publieke omroep bent.”

Het interview met Fidan Ekiz kunt u lezen via Blendle of op de Volkskrant-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen