Trijntje Oosterhuis: ‘AD heeft mijn uitspraken verzonnen’

Trijntje Oosterhuis beschuldigt het AD van jokkebrokken. De krant heeft citaten van haar gepubliceerd, die zijn verzonnen door de interviewer. Dat zegt ze in The Friday Move op BNR Nieuwsradio.

Trijntje Oosterhuis © William Rutten

Het AD had in juni 2019 – het gaat dus om een interview van anderhalf jaar geleden – een uitgebreid interview met Trijntje Oosterhuis. “Ook met zanger Dotan schreef Oosterhuis een, Nederlandstalig, lied. Het haalde het album niet. Reden: de door zijn internettrollenschandaal geplaagde zanger bleek niet meer bereikbaar om het lied af te maken”, was te lezen in de krant.

Te gek

Vervolgens werd Trijntje geciteerd door het AD: “Ik vond het te gek wat we hebben gemaakt. Heb geprobeerd contact met hem te krijgen. Maar hij bleek onvindbaar. Mijn hart gaat naar hem uit. Het is best heftig wat er met hem is gebeurd, maar hij hoeft voor mij niet de rest van zijn leven in een schuilkelder door te brengen. Als het aan mij ligt, komt dat lied er alsnog.”

De showmedia vonden dat een leuk nieuwtje. Een paar maanden later meldde NU.nl nog dat het vermeende duet tussen Trijntje en Dotan ‘voorlopig onvoltooid‘ blijft. “Uiteindelijk moesten er keuzes worden gemaakt, omdat er nou eenmaal maar een beperkt aantal liedjes op een album kan komen te staan”, liet haar management weten.

Niet waar

Wilfred Genee leest zich altijd goed in als hij mensen interviewt en daarom kreeg zijn Friday Move-gast Trijntje deze uitspraken voor haar kiezen. “Je was vorig jaar nog bezig met een nummer met Dotan, maar toen was hij ineens zomaar uit de lucht natuurlijk met dat gezeik.”

Trijntje verbaasd: “Haha, waar je dat nou vandaan hebt, dat is helemaal niet waar! Dat is ergens uit de krant gehaald.”

Wilfred: “Ik zag een interview met jou, want ik lees me altijd goed in.”

Trijntje: “Ja, dat zag ik ook, maar er klopt helemaal niets van. Nee, Dotan en ik zouden een keer een schrijfsessie doen, maar dat is er nooit van gekomen.”

Verzonnen

Wilfred wist niet wat hij hoorde. Zou het AD deze citaten dan echt verzonnen hebben, vraagt hij zich af. “Dus dat hele verhaal, dat jullie al ver onderweg waren en je het een geweldig nummer vond en het graag met hem zou willen afmaken… Dat kun je toch niet verzinnen als interviewer?”

Trijntje: “Nee ja, blijkbaar toch wel.”

Wilfred: “Het is gelul gewoon?”

Trijntje: “Ja, lariekoek.”

Wilfred: “Maar het gaat er nog wel een keer van komen dan?”

Trijntje: “Dat hoop ik wel, want ik vind Dotan een te gekke gast. Hij schrijft ook mooie liedjes, dus ik zou het leuk vinden. Maar hoe kom je nou of all people bij Dotan? Er zijn zo veel toffe gasten waar ik mee heb gewerkt.”

Wilfred: “Omdat me dat bij stond van het interview, dat je volgens het interview met hem bezig bent geweest en er nog niet klaar bent met het nummer.”

Fake news

Trijntje: “Nee, ik weet niet waar het vandaan komt. Ik vind Dotan te gek, daar niet van, maar het is gewoon niet waar. We hebben het er al heel lang over, maar ik weet ook niet waar het vandaan komt.”

Wilfred: “Ik vind het wel heel gek. Dit is wel echt fake news dan, hè? Dat mensen het zelfs in een interview durven te suggereren dat jij dat gezegd zou hebben. Ik lees het gewoon letterlijk en ik pak het er zo ook even voor je bij.”

Trijntje: “Tja…”

Podcast

Het gesprek tussen Wilfred en Trijntje luistert u onderstaand (bovenstaande passage vanaf 06:45):

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen