Dilan Yesilgöz in Op1 tegen Rob Jetten: ‘Je maakt dit politiek!’

VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz sprak D66-leider Rob Jetten er gisterenavond in Op1 op aan dat hij de nijpende situatie van horecaondernemers niet moet gebruiken voor politiek gewin.

Rob Jetten en Dilan Yesilgöz © Op1

Rob Jetten baalt dat de restaurants nog steeds niet open zijn en zat met een bevriende horecaondernemer aan de talkshowtafel van Op1. Ze willen dat de horeca meer ruimte krijgt om te experimenteren met een veilige opening. Dilan Yesilgöz, die voor een ander onderwerp was uitgenodigd, zat zich behoorlijk te ergeren aan dit optreden van Rob.

‘Maak dit niet politiek!’

Dilan Yesilgöz vindt dat Rob Jetten dit populaire standpunt gebruikt voor politiek gewin. “Ik denk niet dat het nodig is om dit politiek te gaan maken. De ideeën zijn er eigenlijk van alle partijen, vanuit de coalitie ook. Er wordt al maanden elke dag nagedacht hoe de horeca weer open kan op een veilige en verantwoorde wijze. Dat willen we allemaal.”

Het gaat erom of je het veilig en verantwoord kunt doen, benadrukte Dilan. “Je moet elkaar niet politiek willen overtoepen wie als eerste wil. Je moet gewoon kijken wanneer het kan en zodra het kan, moet je het doen.”

Rob boos op Wiebes

Rob Jetten benadrukte dat het hem helemaal niet gaat om politiek gewin. “Ik vind het ook niet nodig om het politiek te maken. Ik ben zelf de afgelopen weken bij een aantal horecabedrijven op werkbezoek geweest en dan springen de tranen de horecaondernemers in de ogen. Die wanhoop is zonde.”

Vervolgens haalde hij uit naar VVD-minister Eric Wiebes. “Minister Wiebes van Economische Zaken zei vandaag: ‘Ja, jongens, eerst het virus weg en dan weer open.’ Dan kunnen we wachten tot augustus of september en dat is zonde, want we kunnen met die proeftuinen die VVD en D66 al in september voorstelden heel langzaam aan kijken hoe je meer mogelijk kunt maken.”

D66 ondernemerspartij?

Op1-presentatrice Welmoed Sijtsma: “Dit vind ik dan ook wel weer grappen mevrouw Yesilgöz, dat dan D66 hier de ondernemerspartij lijkt.”

Dilan: “Ja, ik hoor toch mijn collega het hier politiek maken, terwijl alle partijen zeggen: ‘Dit willen we.’ Er is echt niemand die de horeca dicht wil houden. We spreken elke dag ondernemers en mijn collega Thierry Aartsen is dag en nacht bezig met horeca-ondernemers om te kijken waar die ruimte is.”

“Maar we hebben hier ook mensen aan tafel die verstand hebben van de ontwikkelingen van het virus en je weet ook dat je moet kijken waar het veilig en verantwoord kan. Het is ook onze verantwoordelijkheid als politici om dat wel te blijven benadrukken natuurlijk.”

Fragment

Het hele interview ziet u op de NPO-site. Een fragment onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen