Diederik Ebbinge vindt dat Op1 op de schop moet: ‘Zo oninteressant’

Diederik Ebbinge vindt dat de NPO zijn talkshows – denk aan Op1, De Vooravond en M – op de schop moet gooien, omdat ze heel oninteressant zouden zijn. Dat zegt hij in gesprek met Trouw.

Diederik Ebbinge © Wim Kluvers, NTR

Op1, De Vooravond en M scoren alle drie prima, maar toch schort er volgens Diederik Ebbinge inhoudelijk van alles aan. “Ik vind de kijkcijferdiscussie verschrikkelijk. De talkshows zijn in wezen zo oninteressant, dat ziet iederéén. Een item bestaat vaak uit vier mensen die praten over één onderwerp gedurende zes minuten. Tenenkrommend.”

Kritiek op NPO-top

Wat zou Frans Klein en de rest van de NPO-top dan aan deze programma’s moeten doen? “Die programma’s zouden helemaal gereviseerd moeten worden. Maar de top van de NPO redeneert: er wordt goed naar gekeken, dus we laten het zo.”

De talkshows van nu zijn volgens Diederik verschrikkelijk, geestdodend en volkomen leeg. Daarom bekijkt hij ze nauwelijks meer, zegt hij. Er schuiven volgens hem altijd mensen aan ‘met meningen die er totaal niet toe doen’. “De vluchtigheid, de waan van de dag, daar verspillen we met z’n allen zoveel tijd mee.”

Promenade is flop

Diederik laat niet weten hoe de NPO het dan anders zou moeten doen. Zijn eigen satirische talkshow Promenade is in elk geval een enorme kijkcijferflop. Baalt hij daarvan? “Mensen vinden het ongeloofwaardig als ik dit zeg, maar: nee.”

“Promenade is ongrijpbaar en dat moet het ook zijn, anders doe je een knieval en dat moet je niet doen. Laat mij maar voor een klein publiekje.”

Een tv-maker die mikt op de niche. Niet zo geschikt om adviezen te geven aan programma’s voor de massa dus.

Het interview met Diederik Ebbinge kunt u lezen via Blendle of op de Trouw-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen