Astrid Kersseboom vreest dat Wie is de Mol haar niet wil hebben

Astrid Kersseboom zou graag meedoen aan Wie is de Mol, maar vreest dat de makers van het programma haar voorlopig niet willen hebben. Dat zegt ze in gesprek met De Telegraaf.

Astrid Kersseboom © NOS

Er hebben in de afgelopen jaren meerdere van haar collega’s meegedaan, dus Astrid Kersseboom zal niet hoog op het wensenlijstje staan, vreest ze zelf. “Als ik nee zou zeggen tegen Wie is de Mol? krijg ik ruzie met mijn kinderen. Maar na Rik van de Westelaken en Simone Weimans zal niet snel opnieuw iemand van het Journaal worden gevraagd.”

Astrid wil Slimste hosten

Astrid zou het leuk vinden als ze af en toe een uitstapje kan maken buiten de NOS, maar niet alle programma’s lenen zich daarvoor. De meeste BN’er-shows laat ze aan zich voorbijgaan. “Ik ga altijd wel even praten. The Masked Singer? Expeditie Robinson? Ha, dat past echt niet. Herman van der Zandt met Het mes op tafel kan wél weer prima.”

Een droomklus zou Astrid de presentatie van De Slimste Mens vinden, maar dat programma wordt nog altijd gepresenteerd door Philip Freriks. “Als Philip ooit genoeg krijgt van De Slimste, mogen ze mij daar meteen neerzetten.”

Slimme Astrid

Wel deed Astrid afgelopen zomer mee als kandidaat aan De Slimste Mens en dat deed ze met verve: ze won het programma. Eerder sloeg ze het programma nog af. “Ik dacht: ik kan alleen maar afgaan, van een nieuwspresentator wordt verwacht dat je over elk onderwerp feiten kunt oplepelen.”

Uiteindelijk ging ze toch overstag. “Mijn man en ik kijken het zelf zo graag dat ik het flauw vond om voor een tweede keer te weigeren”, zegt ze.

Vrolijk mens

Veel kijkers van De Slimste Mens gaven aan dat ze niet wisten dat Astrid zo’n vrolijk mens is. “Het journaal is meestal niet een plek om heel vrolijk te gaan zitten doen. Dat moet je strak presenteren. Niet dat ik me er anders voordoe, dat is gewoon de serieuze kant van mezelf.”

Het interview met Astrid Kersseboom kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen