Angela de Jong denkt niet dat ze geschikt is voor presentatie Op1

Angela de Jong denkt niet dat ze geschikt is voor de presentatie van Op1. Ze kan goed interviewen, maar televisie is toch een vak apart. Dat zegt de opiniediva van het AD in Miss Podcast.

Angela de Jong Foto: NPO

Om de haverklap uit Angela de Jong kritiek op de talkshows op televisie, maar wat zou ze doen als ze zélf gevraagd wordt om er eentje te presenteren? “Stel dat Op1 je zou bellen en ze zouden zeggen: ‘Jij ziet zo veel talkshows, jij weet zo goed hoe het moet, ga er eentje presenteren’”, vraagt presentatrice Mischa Blok.

Ontzag

De AD-columniste daarop: “Ja, maar dan heb je ook weer te maken met het feit dat ik 41 ben en dat ik best bij de krant heel veel dingen gedaan heb en van mezelf weet dat ik best een leuk interview kan maken, hoor. Het werd altijd goed gelezen en de mensen die boven mij stonden, mijn chefs, waren er altijd heel tevreden over. Ik kan dus interviewen, maar ik denk wel dat het voor televisie een vak apart is.”

Tv-interviews moet je laten doen door tv-journalisten, vindt Angela. “Ik heb heilig ontzag voor de mensen die daar heel erg goed in zijn. Ik heb mijn hele leven eigenlijk de spelregel gehad: ik wil doen waar ik goed in ben, en dat heb ik nu gevonden, namelijk schrijven over televisie. Daar weet ik echt heel veel van af.”

Spiegel

Het tv-ambacht heeft Angela níet in de vingers. “Bij televisie-interviews zou ik zó torenhoog opkijken tegen de mensen die ik echt heel erg goed vind, dat ik niet denk dat ik daar een plaatsje aan die tafel verdien, want zo goed ben ik daar helemaal niet in.”

Er zitten nu ook mensen aan de Op1-tafel die ze niet zo goed vindt. “Dat klopt. Daarvan denk ik ook: meid of man, je zou eens in de spiegel moeten kijken en je zou dit denk ik toch niet moeten doen. Maar goed, dan heb je dus een zenderbaas die gewoon lekker doorgaat met een duo waarvan ik denk: goede tv-maker, maar niet op die plek, zoals Paul de Leeuw.”

Podcast

Miss Podcast met Angela de Jong kunt u hier beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen