Johan Derksen stoort zich aan Jesse Klaver in ‘enge’ talkshow M

Johan Derksen heeft zich maandagavond na de tv-toespraak van Mark Rutte behoorlijk gestoord aan het optreden van Jesse Klaver in de talkshow M.

Johan Derksen © Veronica Inside

De Veronica Inside-ster was een van de 3,6 miljoen mensen die na de toespraak bleef hangen bij M. Daar zette Jesse Klaver onder meer zijn twijfels bij het feit dat ook de scholen dichtgaan in het kader van de coronalockdown. Hij vindt bovendien dat de regering vakantievluchten aan banden zou moeten leggen.

Asscher en Klaver

Politici die de hele tijd vooraan staan om hun kritische noot te delen, wekken ergernis op bij Johan Derksen. “Ik word nu al helemaal gelijk van Asscher en die andere politici die het allemaal wel wisten en: ‘Het had eerder gemoeten!’ Die Asscher had zo bijdehand moeten zijn toen hij verantwoordelijk was voor die Belastingzaken waar hij niets van wist. Dat kon hij zich niet herinneren.

“Die Asscher kwam gisteren meteen naar buiten om er weer een politiek verhaal van te maken, want hij wilde toch weer scoren. En die Klaver, die dan weer bij M zit… Klaver in M, een eng programma met een eng baasje. Hoe vinden ze elkaar? Ik erger me kapot aan dat soort politici. Er zijn heel veel vervelende knaapjes bij die politici.”

En wat vindt hij ervan dat Jesse Klaver de omstreden kandidate Kauthar Bouchallikht blijft verdedigen? “Ik vind dat dat absoluut niet kan, maar Klaver wringt zich in allerlei bochten om dat te ontkrachten en zeggen dat het toch wel kan.”

Gijp vindt het heftig

Collega René van der Gijp vindt de lockdown erg heftig. “Ik vind het wel hard, weet je wel. Ik heb er niet zo’n last van, maar je hebt natuurlijk wel mensen die er enorm veel last van hebben en dat vind ik wel heel erg treurig. Ik vraag me ook af of zij überhaupt nog een stip aan de horizon zien. Hoe lang denken deze mensen dat dit doorgaat?”

“Als je dat vaccin dadelijk hebt blijven de besmettingen waarschijnlijk op hetzelfde niveau, alleen dan heb je minder ziekenhuisopnames en ic denk ik. Maar het is wel te hopen voor de horeca, voor de textiel, voor alles, voor mensen die een leuk winkeltje hebben… Ik reed gisteren door Den Haag en íeder café staat te huur. Ieder café waar je langs gaat.”

Fragment

Het fragment uit Veronica Inside:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen