RTL-journaliste klaagt over lange persco’s: ‘Blijf dan lekker thuis’

RTL Nieuws-journaliste Marieke van de Zilver vindt het vervelend dat de coronapersconferenties zo lang duren. Ze kreeg tijdens de persco van gisteren op een gegeven moment gewoon honger, vertelde ze ’s avonds bij Beau.

Marieke van de Zilver Beeld: Beau

De persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge duurde gisteren een klein uur. Steevast zijn eerst de heren aan het woord en daarna mogen de journalisten, waaronder Marieke van de Zilver, vragen stellen. Het mag van Marieke allemaal wel wat korter; zij heeft tegen acht uur vooral zin om te gaan eten, klaagde ze in de talkshow van Beau van Erven Dorens.

Marieke verveelt zich

Marieke verveelde zich behoorlijk. “De persconferentie was echt vijftig minuten bezig en ik zat al te denken: ik wil zo graag gaan eten, ik heb honger. In één keer kwam minister De Jonge hiermee en ik dacht: hé, toch nog even een lichtpuntje”, zegt ze, wijzend op de aankondiging van experimenten met grootschalig testen.

De coronapersco’s zijn ook altijd zo eentonig, vindt Marieke. “Er zijn heel veel dingen daar precies hetzelfde altijd. Rutte is altijd als eerst aan het woord, dan komt De Jonge, De Jonge heeft áltijd kleurige schoenen aan behálve op persconferenties en – je ziet het nooit op tv, maar dat zie ik wel – als het echt heel lang gaat duren, dan heeft Rutte er genoeg van en dan gaat hij op de klok staan kijken.”

Verwant met Rutte

De tv-journaliste voelt zich een beetje verwant met minister-president Mark Rutte, want hij verveelt zich ook altijd een beetje als de coronapersco’s lang duren, viel haar op. “Ik heb wel eens een persconferentie gehad dat hij om de twee minuten op de klok stond te kijken.”

“Ik had het er vandaag met een collega over en die vertelde mij na de persconferentie: ‘Weet je wanneer Rutte voor het eerst op de klok ging kijken?’ Toen ík de vragen ging stellen. Ha ha.”

Beau: “Oh, dat is pijnlijk.” Marieke: “Ja.”

Ontslaan

Het is maar goed dat Marieke van de Zilver niet voor Story-baas Guido den Aantrekker werkt, want hij had haar direct op straat gezet. “‘Ik wilde zo graag gaan eten, had honger’. Dixit dit kennelijke talent van RTL Nieuws in Beau, qua dat de persco lang duurde. Als ze bij mij had gewerkt, had ze voortaan de hele dag kunnen gaan eten.”

“Journalistiek in 2020”, verzucht Guido.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen