RTL 4-klassieker De TV Kantine komt met talentenjacht-spin-off

De RTL 4-klassieker De TV Kantine komt met een eenmalige spin-off in de vorm van een talentenjacht: De Casting Kantine. Hierin wordt nieuw talent gezocht voor een glansrol in de persiflagecomedy. Dat heeft RTL laten weten.

TV Kantine © Laura Oldenbroek

Het imitatietrio Carlo Boszhard, Irene Moors en Elise Schaap gaat in de talentenjacht, onder aanvoering van presentator Buddy Vedder, op zoek naar iemand die heel erg goed kan imiteren. “In het afgelopen seizoen waren er ook al enkele onbekende Nederlanders die een rol hadden bemachtigd in De TV Kantine”, legt de zender uit.

Zo kwamen de makers via TikTok terecht bij Björn de Vries, die een goede kandidaat bleek te zijn om Chateau Meiland-ster Martien Meiland te imiteren. “Dit inspireerde de makers om meer nieuw talent van eigen bodem te ontdekken. Na de oproep in juni meldden zich honderden kandidaten om mee te dingen aan een persiflagerol.”

Drie rondes

Het programma bestaat uit drie rondes:

Ronde 1: de Werksessie
De beste kandidaten presenteren één voor één hun imitatietalent aan Carlo en Elise, die de kandidaten tips en tricks geven om hun imitatie te perfectioneren. De beste zes gaan naar de volgende ronde.

Ronde 2: Imitating the Stars
De laatste zes gaan in de make-up en zullen als hun karakter antwoord moeten geven op een aantal vragen gesteld door Buddy Vedder. Irene Moors haakt aan om de kandidaten te beoordelen.

Ronde 3: de Big Finally
De twee beste kandidaten mogen zichzelf nog één laatste keer bewijzen in een sketch. Ook nu zullen zij volledig getransformeerd worden tot hun karakter en spelen ze de scène met twee andere bekende collega’s uit De TV Kantine.

In januari op tv

De Casting Kantine is op donderdag 7 januari om 20.30 uur te zien op RTL 4. De winnaar zien we terug in het elfde seizoen van De TV Kantine. Dat seizoen begint een week later, op 14 januari op hetzelfde tijdstip.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen