Rob Goossens verbaasd over 50.000 leden voor Akwasi-omroep

Rob Goossens, de 2020-versie van Albert Verlinde, is er behoorlijk verbaasd over dat het de Akwasi-omroep Zwart is gelukt om 50.000 leden te werven. Dat zegt hij in de studio van Telegraaf TV.

Rob Goossens Beeld: RTL Boulevard

Eigenlijk had Rob Goossens niet verwacht dat Akwasi daadwerkelijk de benodigde 50.000 leden zou aantikken. Hij is verbaasd. “Een beetje wel. Ik heb anderhalve maand geleden gevraagd hoe ze ervoor stonden en toen zaten ze nog niet op 15.000. Ik dacht: dan heb je al best wat maanden leden kunnen werven en dan heb je er pas 15.000, dat gaat niet meer lukken.”

Buiten Robs bubbel

Het is allemaal buiten Robs bubbel omgegaan, zegt de Telegraaf-journalist en RTL Boulevard-ster. “Ik moet zeggen: ik heb helemaal niks van ze voorbij zien komen op mijn sociale media, dus het is volstrekt langs onze bubbel heen gegaan, maar het is ze uiteindelijk best wel makkelijk gelukt om aan die 50.000 te komen.”

Rob weet alleen niet of al die 50.000 leden wel helemaal valide zijn. Als er leden afvallen omdat bepaalde gegevens niet kloppen, valt Zwart alsnog af, zegt hij. “Onder de 50.000 maak je sowieso geen schijn van kans. Daarboven kun je een kans krijgen, maar de minister moet dan wel vinden dat je wat moet toevoegen aan het omroepbestel.”

Vaag

Het is volgens Rob nog wel erg vaag wat Zwart nou precies wil gaan doen bij de NPO. “Het is eigenlijk best wel heel vaag. Wat ga je dan precies doen? Ga je documentaires maken of muziekprogramma’s die meer op de zwarte gemeenschap gericht zijn? Je kunt je van al die dingen afvragen of het veel toevoegt aan wat de publieke omroep op dit moment al maakt.”

Hoe dan ook: het is wel een knappe prestatie van Akwasi, toch? “En toch ook weer niet, hoor. Ik denk dat wat betreft de zwarte gemeenschap in Nederland een beetje geldt wat ook geldt voor een groep teleurgestelde rechtse mensen, die altijd maar roepen dat je in Nederland niets mag zeggen, maar tegelijkertijd overal podia krijgen voor al die dingen die ze dan niet zouden mogen zeggen.”

“Die zwarte gemeenschap heeft de afgelopen jaren niet die plek gehad in het medialandschap, maar de afgelopen tijd zie je wel degelijks dat ze een opmars aan het maken zijn.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen