‘NPO gaat echt veel te ver met tv-programma Maestro’

De NPO gaat echt veel te ver met het programma Maestro, waarin bekende Nederlanders als amateurdirigenten klassieke muziek verkrachten. Dat vindt operazanger Ernst Daniël Smid, vertelt hij in het AD.

Maestro Foto: AvroTros

Ernst Daniël Smid vindt het programma van Frits Sissing een grove schande. “Dat vind ík dus weer een grens overgaan. Ik heb niks aan iemand die de clown uithangt voor een orkest. Een beetje dom lachen naar de camera. Iemand moet wel écht iets willen leren”, aldus de artiest, die lijdt aan de ziekte van Parkinson.

‘Breng Una Voce Particolare terug!’

Het is jammer dat er zo weinig goede programma’s zijn over klassieke muziek, vindt Ernst. “Ik presenteerde wel jarenlang de talentenjacht Una Voce Particolare op tv. Dat had ook een miljoenenpubliek. Het kan eigenlijk zo weer worden uitgezonden.”

Hij heeft het idee dat er een beetje op hem en het programma neergekeken werd. “Binnen de elite ben ik niemand. Ik had wel wat waardering uit die kring willen hebben. Het Wibi Soerjadi-effect is dat, hè? Zodra je populair bent, word je met de nek aangekeken. Dat mag blijkbaar niet in de klassieke muziek.”

Het AD-interview Ernst Daniël Smid: ‘Ik had meer uit het leven kunnen halen’ kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen