Nieuw element in tv-hit Married at First Sight: ‘Het Koppelsweekend’

RTL 4 voegt een nieuw element toe aan het tv-format van zijn tv-hit Married At First Sight. Het gaat om een heus koppelweekend. Dat heeft de tv-zender laten weten.

Married At First Sight © Nander de Wijk

Het nieuwe seizoen van Married At First Sight begint op 5 december, waarna er elke maandag- én dinsdagavond prime-timevullende afleveringen van anderhalf uur volgen. Het format in een notendop: vrijgezelle mannen en vrouwen worden door de wetenschap aan elkaar gekoppeld en zien elkaar pas in het echt op de dag dat zij elkaar het ‘ja-woord’ geven.

Koppelsweekend

Het programma volgt dit seizoen zes koppels. Nieuw is dus het zogeheten ‘koppelsweekend’. “In de laatste week van het liefdesexperiment worden de stellen, onder begeleiding van de experts, aan elkaar voorgesteld tijdens dit speciale weekendje-weg. Hier worden ze geconfronteerd met elkaars ervaringen en zoeken ze steun bij elkaar.”

De bedoeling is dat de stellen gaan nadenken over hun eindbeslissing een week later, waar ze moeten bepalen of ze getrouwd blijven of niet. “De experts maar ook de medekandidaten helpen elkaar om bij de finale de juiste keuze te kunnen maken.”

Finale op 23 febrauri

Experts Tila Pronk (relatiewetenschapper), Pablo Bakarbessy (gedragspsycholoog) en Eveline Stallaart (seksuoloog) hebben de deelnemers gesproken, gescreend en getest om zowel op mentaal- als op fysiekgebied de beste matches te maken.

Na het huwelijk gaan de stellen op huwelijksreis en wonen aansluitend een week samen om te ontdekken of de basis voor een langdurig huwelijk inderdaad gelegd kan worden.

In de laatste aflevering (di 23 februari) ronden de deelnemers het allesomvattende experiment af door hun eindbesluit kenbaar te maken: blijven ze gelukkig getrouwd of leveren ze hun ringen in en gaan ze scheiden?

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen