Maarten van Rossem doet coronatest, moet bijna braken

Maarten van Rossem heeft een coronatest ondergaan en werd daar compleet onpasselijk van. “Ze gingen met een stuk hout mijn keel in, waarna ik bijna moest braken”, onthult de NPO-AOW’er in de Volkskrant.

Maarten van Rossem Foto: Manon van der Zwaal

Het jurylid van De Slimste Mens had dit weekend een groot dubbelinterview met Jesse Klaver in de Volkskrant. Vlak voor dat gesprek heeft Maarten een coronatest ondergaan, vanwege een cultuurreis door Duitsland. Hij vond dat een heel onaangename ervaring.

Maarten van Rossem liegt

Maarten is overigens niet helemaal eerlijk geweest. “De uitslag was goed, maar ik moest alsnog een vragenlijst invullen. ‘Heeft u een loopneus?’, was een van de vragen. Ja, elke dag, ik hoef maar een kop soep te eten en ik heb een loopneus. ‘Bent u snotterig?’ Ja, ik ben elke dag snotterig, ik ben een bejaarde. Als ik het naar waarheid zou hebben ingevuld, zat ik hier niet.”

GroenLinks-ster Jesse Klaver daarop: “Maar je moet dat toch wel eerlijk invullen?”

Maarten: “Dan kan ik vanaf nu voor altijd binnenblijven. Samen met mijn vrouw, zij is even generiek snotterig als ik.”

Toestemming van Diederik

De NPO-ster heeft speciale toestemming van tv-coronaheld Diederik Gommers. “Ik had het er met die meneer Gommers over, een alleraardigste man: ‘Meneer Gommers, nu ik u toch zie: hoe staat u ten opzichte van bejaarden die een permanente verkoudheid met zich meedragen?’ Dat kwam hartstikke veel voor, zei hij, daar moest ik me niks van aantrekken.”

Het grote Volkskrant-interview met Jesse Klaver en Maarten van Rossem kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen