Maarten van Rossem: ‘Baudet en Wilders zijn marginale gekken’

Maarten van Rossem vindt de rechtse politici Thierry Baudet en Geert Wilders ‘marginale gekken’. Dit soort ‘variétéartiesten’ hebben de toekomst niet. Dat zegt de NPO 2-ster in gesprek met de Volkskrant.

Thierry Baudet, Maarten van Rossem en Geert Wilders Foto: Manon van der Zwaal, NOS

De anti-Europese houding van beide politici is volgens Maarten van Rossem, jurylid in De Slimste Mens, lachwekkend. “Onze toekomst ligt in Europa. We hebben helemaal geen toekomst buiten Europa. Daarom zijn onze variétéartiesten, de heren Wilders en Baudet, marginale gekken, wat mij betreft, die hebben de toekomst niet.”

‘Thierry en Geert bereiken niets’

Thierry Baudet en Geert Wilders hebben nog nooit wat klaargespeeld, aldus Maarten. “Zij moeten zich toch ook weleens afvragen: wat hebben wij in godsnaam bereikt sinds de komeetachtige opkomst van Pim Fortuyn?”

Wat vindt Maarten zelf? “Ik zou zeggen: feitelijk niets, behalve dat het CDA en de VVD doodsbenauwd zijn voor het verlies van hun meest rechtse kiezers.”

‘Te veel media-aandacht’

Door deze politici is er volgens Maarten ‘een eind gekomen aan de Wilkommenskultur’. “Toch zie je aan de cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau dat de tolerantie ten aanzien van mensen met een migratieachtergrond merkwaardig genoeg eerder is toegenomen dan afgenomen vergeleken met de jaren negentig.”

“Dus is je idee hierover ook niet deels een kwestie van de aandacht die er in de media aan wordt gegeven? Je weet: hoe meer opwinding in de tent – hoe meer schelden, hoe meer ruzie, hoe gekker je bent – hoe hogere kijkcijfers, hè”, aldus Maarten, die daarmee dus twijfelt of Thierry en Geert niet te veel media-aandacht krijgen.

Het Volkskrant-interview met Maarten van Rossem kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen