Kandidaten kennen BN’ers uit VIP-editie First Dates helemaal niet

Geen enkele ‘bekende Nederlander’ die gisteren te zien was in de VIP-editie van First Dates werd herkend door de date die voor hem of haar was uitgekozen. Niet zo gek ook met ‘sterren’ als Kasper Paalman en Jill van Dooren.

First Dates Foto: BNNVARA

Het meest geestige is nog wel dat deze D-sterren in de tussengesprekjes met de cameraman aangaven dat ze het ‘zo fijn vonden’ dat ze niet herkend werden. Alsof daar ook maar een geringe kans op was. Van Kasper Paalman en Jill van Dooren hebben zelfs doorgewinterde journalisten van de Story nog nooit gehoord.

Die Jill (foto: links) schijnt dus een ‘influencer’ te zijn. Haar mannelijke date had ook geen idee wie het was. “Ik ben content creator. Ik zoek een verbloeming om onder het woordje influencers uit te komen. Ik maak YouTube-video’s en Instagram is mijn voltijdbaan”, legde ze uit.

‘Ik heb 500.000 volgers!’

Jill raakte niet uitgepraat over zichzelf. “Ik heb denk ik drie jaar lang dagelijks gevlogd, maar hetgeen waar ik echt geld mee verdien is Instagram. Mijn bereik is daarop veel groter. Ik werk samen met merken en daar doe ik dan campagnes voor.”

Hij daarop: “Oh nee joh, dat meen je? Oh, grappig.”

Om haar zelfvertrouwen een boost te geven, liet ze hem snel zien hoeveel volgers ze heeft. Gelukkig was hij daar wel van onder de indruk: “Ze is dus blijkbaar heel groot, want haar hond heeft al 200.000 volgers. Zelf had ze meer dan het dubbele. Ik zit zelf gewoon niet op social media.”

Jill: “Ik vind het stiekem wel heel fijn dat ik niet wist wie ik was. Dan heeft hij daar ook nog geen vooroordeel over.”

Ex-date Gaby Blaaser nu ook BN’er

En toen kwam dus die Kasper Paalman (foto: rechts) aan de beurt, die door BNNVARA is uitgeroepen tot BN’er omdat hij is afgewezen door Gaby Blaaser in De Bachelorette. Man, man, man. Ook zijn date had géén idee: “Nee, ze had geen idee wie ik was en dat vond ik best leuk. Dat iemand echt daadwerkelijk jou wil leren kennen en het spontaan is.”

Frits Huffnagel moest ook aan zijn date uitleggen wat hij deed (“ik heb jarenlang in de politiek gezeten”). De date: “Nee, ik herkende hem eigenlijk niet. Ik vond het wel leuk dat hij voor de VVD is en liberaal, want dat ben ik ook zelf.”

Ook Irene van der Laar niet herkend

De bekendste naam uit het rijtje was Irene van der Laar, maar ook zij werd niet herkend door de heer die voor haar was uitgekozen. “Ik doe verschillende dingen, vooral mediagerelateerd”, probeerde ze nog. Hij later in het midden van hun date: “Het is heel gênant, maar ik ben heel even je naam kwijt, sorry.”

Die BN’ers behoeven volgende keer dus écht geen aparte VIP-editie meer; kan prima meedraaien in de uitzendingen met het gewone gepeupel.

De afleveringen van First Dates kunt u hier terugzien.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen