Jeroen Pauw wordt doodziek van arrogante tv-sterren

Jeroen Pauw wordt doodziek van collega-tv-sterren met verwaand gedrag. Presentatoren die consequent te laat komen, vindt hij bijvoorbeeld ‘ontzéttend irritant’. Dat zegt hij op NPO Radio 1.

Jeroen Pauw Beeld: Annemieke van der Togt

Sterallures gaat er niet in bij Jeroen Pauw. “Ik kwam hier nu aan de late kant binnen en dat vind ik vooral irritant, omdat dat dan heel snel presentatorengedrag is, weet je? Er zijn mensen die een bepaalde positie innemen binnen de groep en die mogen altijd weer net iets meer, vinden ze zelf, dan anderen.”

Sterrengedrag

Jeroen wordt met name als tv-producent vaak met sterrengedrag geconfronteerd. “Omdat ik niet alleen zelf presentator ben, maar ook nog programma’s maak met presentatoren, vind ik het altijd irritant als mensen zo zijn. Als ze denken dat ze net iets meer mogen dan de rest. Ja, dat merk ik heel vaak.”

Kan hij een voorbeeld noemen? “Ik heb wel eens gewerkt met iemand – ik zal de naam niet noemen, want dat is onaardig – maar dan spreek je om 8.30 uur af om te gaan draaien en dan is de cameraman er, de geluidsman en de gast, maar degene die het interview moet doen komt dan om 10.30 uur.”

‘Ontzéttend irritant’

De ‘gewone’ crew is dan nog blij ook dat de ster verschijnt, aldus Jeroen. “Het vervelende is dan dat de hele groep ook nog blij is dat diegene er nog is. Die heeft dan wel tien keer al allerlei berichtjes gestuurd van: ‘Ik kom eraan, ik kom eraan, sorry!’ Dat vind ik ontzéttend irritant. Arrogant? Ja, dat is het ja.”

Hoe waakt hij ervoor dat hij zelf niet het slachtoffer wordt van zelfgenoegzaamheid? “Misschien is het wel dat er allerlei mensen in mijn omgeving zijn die denken: kom op Jeroen, let erop dat jij niet ook zo wordt. Maar ik probeer er in ieder geval zelf goed op te letten, ja. Ik vind het gewoon een vervelende eigenschap van mensen”, besluit hij op Radio 1.

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen