Coen Swijnenberg is heel erg boos op Cora van Nieuwenhuizen

Coen Swijnenberg raakt dankzij minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur bijna wéér half overspannen. De Radio 538-dj is namelijk woest over haar voornemen om de Ring Utrecht te verbreden.

Coen Swijnenberg en Cora van Nieuwenhuizen Beeld: Radio 538, Martijn Beekman

Er wordt al tien jaar gesteggeld over de verbreding van de A12 en de A27 ten zuiden en oosten van Utrecht: de doorstroom moet verbeterd worden door extra rijstroken aan te leggen. Nu heeft Cora een tracébesluit ondertekend, waarmee de basis wordt gelegd voor de uiteindelijke verbreding. Ze vertelt er trots over in een filmpje op de socials.

Coen laat groene kant zien

Het wekt ergernis bij Coen Swijnenberg, de radiomiljonair van 538. “Kijk eens hoe Cora van Nieuwenhuizen straalt en herhaalt hoe blij ze is met het besluit om snelwegen te verbreden ten koste van een prachtig natuurgebied hier in Utrecht 😞”, zegt de presentator, die een duo vormt met Sander Lantinga.

Studio Sport-commentator Jeroen Grueter is het helemaal met Coen eens: “Dit drijft me tot zo’n diepe razernij dat ik in staat ben om me vast te laten ketenen wanneer die boomslagers met hun kettingzagen komen.”

Volgens Coen gloort er hoopt nu de provincie zich tegen het plan keert. “Hoe meer stemmen/signalen tegen dit plan hoe beter.”

‘Ik word er niet blij van

Als oud-VVD-Kamerlid Daniel van der Ree opmerkt dat Coen blij zou moeten zijn met de investering in zijn woonplaats, antwoordt Coen: “Vreemde reactie. Alsof ik als inwoner van Utrecht blij moet zijn met alle investeringen die worden gedaan. Deze ‘investering’ gaat ten koste van iets heel moois. Word ik niet blij van.”

EenVandaag meldde eerder deze week dat het uitgeven van miljarden volgens deskundigen mogelijk onnodig is nu thuiswerken bij steeds meer bedrijven de norm is. “Het zou mij niet verbazen als een aantal weguitbreidingen moeten worden herzien”, zegt hoogleraar mobiliteit Henk Meurs bijvoorbeeld.

Cora verweert zich

Cora denkt dat de verbreding noodzakelijk is: “Utrecht is de draaischijf van Nederland. Als het daar vast staat hebben ontzettend veel mensen en bedrijven er last van. Het wordt veiliger, minder filegevoelig en mooier. Omwonenden gaan erop vooruit dankzij stiller asfalt en betere geluidsschermen. Er komt extra natuur en een groene overkapping bij Amelisweerd.”

Het juichfilmpje van Cora:

Wat vindt u?

Alle polls

De NPO-talkshows vertrekken uit Amsterdam. Een goede zaak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen