Edwin Evers: ‘Robert Jensen? Daar kan ik helemaal niks mee!’

Edwin Evers heeft nog altijd geweldige herinneringen aan de radioshow die hij in 1997 maakte met Robert Jensen, maar met zijn huidige werk heeft hij helemaal niets. Dat vertelt hij op BNR Nieuwsradio.

Edwin Evers en Robert Jensen © Pauw

Aan het einde van de jaren negentig maakten Edwin Evers en Robert Jensen het relatief kortlopende programma De Vrijdagavondkeet op Radio Veronica. Elke week weer lagen de heren samen onder de tafel van het lachen; luisteraars van toen zullen zich de hilarische show nog goed herinneren.

Patty Brard

Vooral het fragment met Patty Brard en haar Luv’-rivale José Hoebee staat Edwin Evers nog goed bij, vertelt hij in het programma Ask Me Anything op BNR Nieuwsradio. “We belden een keer Patty Brard. We zeiden: ‘Kun je even langs de kiosk lopen en pak even de Story.’ Ze pakte de Story en ging helemaal uit haar dak.”

José had in dat blad namelijk iets naars gezegd over Patty. “Robert en ik belden José toen en zetten hen tegenover elkaar in de uitzending. Ik zweer je: ik heb op de grond gelegen van het lachen. Ik heb nog nooit zoiets ordinairs gehoord. Het kon echt niet, van: ‘Dat jij daar met die uitgezakte kop op die bank zit!’ Ze gingen tekeer, het sloeg helemaal nergens op. Het zit in mijn geheugen gegrift.”

Oorlog met Jensen

Het was overigens ook het moment waarop het he-le-maal mis leek te gaan tussen Patty Brard en Robert Jensen. Kort na dit incident riep Patty namelijk op een showbizzfeestje dat de talkshowhost homoseksueel zou zijn; ze zou dat exclusief aan een entertainmentblad hebben verteld.

Robert voelde zich toen naar verluidt zó genaaid, dat hij helemaal klaar was met de diva. Er ontstond een jarenlang moddergevecht tussen beide kemphanen in de media. Pas in 2002 legden ze hun oorlog weer bij, toen Patty de allereerste gast was in zijn tv-programma JENSEN!.

Nooit meer gesproken

Terug naar Edwin Evers en Robert Jensen. Hebben de twee elkaar ooit nog wel eens gesproken? “Nooit. Zijn broertje wel, ha ha”, lacht Edwin, wijzend op Frank Dane, die hem heeft opgevolgd in de ochtend van Radio 538.

Met het huidige werk van Robert – de vroegere tv-ster maakt een conservatieve YouTube-show vóór Donald Trump en tégen de coronamaatregelen – heeft Edwin niks. Robert roept nu ook vaak dat ‘de media het virus is’. “Ja, daar heb ik niks mee. Hij is niet de enige die dat roept. Er zijn er wel meer. Maar daar kan ik helemaal niks mee.”

Het is jammer dat Robert niet gewoon leuk radio is blijven maken, vindt hij. “Het was een waanzinnige radiomaker. Het is echt wel jammer dat hij niet meer te horen is, ja.”

Podcast

Het programma Ask Me Anything op BNR Nieuwsradio:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen