Dennis Schouten knapte af op Thierry Baudet na vervelend incident

Dennis Schouten was aanvankelijk Forum voor Democratie-sympathisant, maar knapte na een vervelende aanvaring af op partijleider Thierry Baudet. Dat vertelde hij dinsdagavond in de RTL 4-talkshow Beau.

Dennis Schouten Beeld: YouTube, Beau

Net als collega-BN’ers als Harry Mens en Johan Derksen zag Dennis Schouten het aanvankelijk nog wel zitten met Forum. “Nou, sympathie, sympathie… Er was wel een moment toen ik jong was en ik politiek saai vond, dat ik dacht: er gebeurt wat. Dat vond ik wel interessant, maar ik heb er nooit op kunnen stemmen, want mijn zus is raadslid voor GroenLinks, dus daar stond de doodstraf op.”

Volledig afgehaakt

Al snel veranderde Dennis’ mening met 180 graden. “Ik heb een moment gehad dat ik volledig was afgehaakt, want ik heb een interview met hem gehad vlak toen de coronacrisis uitbrak. Er waren toen drie of vier besmettingen in Nederland”, vertelt hij.

Dat interview ging over de snelheidsverlaging op de snelweg. “Dat was een beetje op hetzelfde moment. Toen het klaar was vroeg ik ook even van: ‘Vind je het goed als ik het daar ook over heb?’ Dat was niet de afspraak met de redactie. Toen ging hij heel lang met Hiddema overleggen. Ik stond daar op het partijkantoor. Uiteindelijk zei hij: ‘Toe maar.’”

Afkappen!

Daarop begon Dennis zijn vragen te stellen. “Dus ik ging er staan en vroeg: ‘Meneer Baudet, er zijn nu al drie besmettingen, bent u al bang?’ ‘Nee, ik ben nooit bang’, zegt-ie. Ik zei: ‘Maar hoe gaan we dat doen.’ ‘Direct de grenzen dicht’, zei hij. Ik zei: ‘Maar er zijn al wat besmettingen in Nederland. Dan kun je de grenzen wel dichtdoen, maar dan…’”

“Toen zei hij: ‘We gaan het interview nu afkappen! Als het wordt uitgezonden, doen we nooit meer een interview met PowNed!’ Toen belde hij mijn redacteur waar ik bij stond en mocht ik de deur uit op het moment dat de afspraak was dat het niet werd uitgezonden. Dat vond ik zo’n bijzondere gewaarwording dat ik dacht: dit is niet mijn man en mijn club.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen