RTL 5’s nieuwe Big Brother-ster was de Fred van Leer van België

We kennen hem in Nederland nog nauwelijks, maar daar komt in januari verandering in: Peter Van de Veire. Hij gaat samen met Geraldine Kemper de 2021-versie van Big Brother presenteren. Twee maanden geleden ervoer hij hoe het is om álle ogen op zich gericht te hebben.

Peter Van de Veire Beeld: Wim van de Genachte

Peter werd, samen met twee andere bekende Vlamingen, het slachtoffer van een 22-jarige griezel uit Gent. Deze meneer deed zich voor als de knappe Eveline en wist naaktbeelden te ontfutselen bij Peter en nóg twee bekende Vlamingen. De poedelnaakte Peter werd niet veel later gretig gedeeld in Vlaamse appgroepen, net zoals bij ons het filmpje van Fred van Leer van telefoon tot telefoon ging.

‘Schat, we moeten praten’

Een belangrijk verschil: Fred van Leer is single en Peter Van de Veire is getrouwd. Toen die naaktbeelden van hem uitlekten, had hij dus flink wat uit te leggen aan zijn vrouw. “Het eerste wat ik deed, was op mijn vrouw toestappen. Schat, ik denk dat we eens moeten praten”, zei hij vorige week in zijn eerste lange interview sinds het schandaal.

Die vrouw had natuurlijk geen benul dat Peter naaktbeelden van zichzelf aan het delen was met, wat hij dacht, een jonge studente. Waarom? “Dat is iets waarop ik niet kan of wil antwoorden. Sommigen vinden dat ik verantwoording moet afleggen. Neen. Uitsluitend tegenover mijn vrouw. Dat is een deel van mijn privacy, een deel van mijn seksualiteit”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

Blote flikker

De afgelopen maanden waren een hel voor Peter. Inmiddels kan hij het iets meer relativeren. “Natuurlijk ben ik heel stom geweest om in mijn blote flikker herkenbaar in beeld te gaan staan. Maar heeft 99 procent van de mensen niet eens iets gedaan waarvan ze later zeiden: ‘Dat hadden we misschien beter niet gedaan’?”

Nu gaat hij dus Big Brother presenteren, waarin mensen ook in hun blootje te zien zijn. Maar: “De deelnemers weten goed waarvoor ze hebben getekend: letterlijk en figuurlijk in je blootje staan. Ik stond ook naakt, maar het was een Big Brother waarvoor ik me nooit inschreef.”

De 22-jarige student uit Gent die zich voordeed als Gent heeft de beelden niet verspreid; dat is gedaan door een 27-jarige man uit Kempen. Beide mannen hebben de feiten bekend en riskeren vijf jaar cel en een boete van 80.000 euro.

Big Brother gaat op maandag 4 januari in première op RTL 4 én RTL 5.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen