Anna Nooshin kotst al hele dag op media: ‘Alle talkshows willen mij’

Anna Nooshin wordt vandaag echt helemaal doodziek van de media. Vier maanden nadat ze een mediastorm over zich heen kreeg vanwege haar Telegraaf-blunder, wordt ze vandaag wéér platgebeld door de redacties.

Het is vandaag groot in het nieuws dat populaire vloggers, zoals dus Anna Nooshin, voortaan ook onder de Mediawet vallen, waardoor ze flink worden belemmerd als het gaat om product placement. Ze mogen geen producten meer aanprijzen in ruil voor geld. “Het verdienmodel van deze influencers valt grotendeels aan diggelen”, aldus de Volkskrant.

Veel media gebruiken de populaire influencer Enzo Knol als voorbeeld, maar er wordt ook aan Anna Nooshin getrokken door talkshows die haar vanavond aan tafel willen hebben. Zelf ziet ze dat echter helemaal niet zitten. Sterker nog: Anna gruwelt vandaag van de Nederlandse media.

Anna Nooshin platgebeld

Anna is het echt even spuugzat. “Ik word dus al de hele dag een soort van platgebeld door allemaal media die het vanavond in hun talkshows of uitzendingen willen hebben over het artikel in het AD en de Volkskrant over dat (zet huilstemmetje op, red.) ‘vloggers geen verdienmodel meer hebben’, omdat je niks meer zou mogen aanprijzen.”

Het is onzin, meent Anna. “Ik zag Mascha en Sophie (twee andere influencers, red.) er ook al iets over zeggen en ik snap niet zo wat de heisa is, omdat er volgens mij niets nieuws wordt vermeld. Je kan gewoon reclame maken zolang het helder is dat je reclame maakt.”

‘Sensatiebeluste media!’

De media zijn het volgens haar enorm aan het opkloppen. “Ik vind dit weer zo’n goed voorbeeld van hoe de media weer sensationele koppen gebruiken om iets aan te duiden wat helemaal niet gaande is volgens mij.”

Anna snapt het probleem van de aanprijzende influencers sowieso niet. “Waarom kunnen we dan niet werken met een soort Kijkwijzer, wat NikkieTutorials al jaren doet bij haar video’s? Dat je gewoon drie drie labels hebt die je heel duidelijk in beeld brengt. Eentje voor dingen die je zelf gekocht hebt, eentje voor dingen die je hebt gekregen en eentje voor betaalde partnerships. Dan heb je het probleem toch opgelost?”

“Misschien denk ik een beetje te simpel en is de hele wet wel heel anders en licht me daar vooral over in. Maar media, come on. Ik had vandaag echt weer even het gevoel dat het zó sensatieschopperij was. En die arme Enzo die dan weer overal wordt gebruikt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen