Wouter de Winther walgt van Televizier-Ring Gala

Wouter de Winther, sterjournalist van De Telegraaf en vaste gast van Eva Jinek, is geen fan van het Gouden Televizier-Ring Gala. Hij vindt het een inteeltfeestje. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in Jinek. Het ging in Jinek eventjes over het prijzengala, omdat de presentator ervan aan tafel zat, Frits Sissing. Eva wilde weten wat Wouter van het gala vindt, maar hij spaarde Frits bepaald niet. “Zal ik nou een sociaal wenselijk antwoord geven of wat ik echt vind?“, begon hij zijn relaas.

Daarna ging Wouter behoorlijk los op het gala: “Als buitenstaander, want zo voel ik me wel echt als ik daar naar kijk, heb ik het idee dat het een soort inteeltfeestje is van de Hilversumse kaste, waar de normale kijker heel weinig aan heeft.”

Het is een vrij misselijkmakend vertoning, vindt de sterjournalist. “Iedereen zit elkaar daar te beapplaudiseren, dat is niet mijn stijl. Ze vroeg mijn mening en dat is mijn mening.”

‘Kaste stemt niet!’

Frits sprong daarop in de bres voor het prijzenfestijn: “Ik ga dat even proberen te ontkrachten. Het is de televisieprijs van de kijker. Die kaste stemt niet. Ze zitten er misschien wel en balen dat ze zelf niet genomineerd zijn of dat ze het niet presenteren, maar de kijker heeft gestemd.”

Ligt Frits wakker van dit soort kritieken? “Na twintig jaar televisie, heb je zoiets van: het hoort erbij. Pak een tissue en we gaan lekker door. Het hoort erbij. Ik val ook maar in voor Rik. Het is ook niet dat ik dit op mijn bucketlist had staan van: dit moet ik doen. Ik heb het dertien jaar geleden al gedaan.

Ik vind het ontzettend leuk dat ik gevraagd ben, ik vind het een grote eer en ik vind het hartstikke leuk om met Dionne te presenteren.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen