Jan Versteegh: ‘Studio siddert als John de Mol er is’

Jan Versteegh herkent het beeld dat veel mensen bij Talpa een beetje sidderen voor John de Mol. Er wordt altijd gewaarschuwd voor zijn aanwezigheid. Dat vertelt hij in de talkshow Open Kaart op YouTube. John boezemt angst in. “Je ziet wel dat als John op de vloer is in de studio, dat er iets verandert in de sfeer. Ik ben wel blij als hij er is, want die man heeft een visie op tv-maken. Hij ziet alles, doet het al zo lang en heeft wereldhits op zijn naam staan. Daar kan ik wat van leren.

Niet iedereen denkt daar zo over. “Als je hem ziet binnenkomen, dan komt er wel iemand binnen. Het is wel John de Mol. Maar ik ben blij als hij er is, want misschien heeft hij dan nog goede tips.

Talpa-collega’s tippen elkaar als ze weten dat John eraan komt. “Je hoort vaak: ‘Jongens, ehh, John komt vandaag.’ Daarna verwacht je dan meer informatie, van: ‘Hij komt, dus…’, maar dat komt er nooit. Alleen: ‘John komt vandaag.’ Dan denk ik: oké, thanks for the heads up. Ja, gezellig.

Vindt Jan die dictatoriale sfeer niet onprettig? Was het bij BNNVARA niet prettiger vertoeven? “Bij BNN had je ook gewoon mensen boven je zitten die de leiding hadden“, relativeert hij.

Als ik bij Talpa een idee heb ga ik naar Marco Louwerens of René Oosterman. Daar kun je ook zeker je ei of je ideeën kwijt en er wordt ook naar geluisterd. Ik denk dat er vaak een beeld heerst dat dat niet kan.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen