Johan Derksen houdt niet van MAX: ‘Ben te progressief’

Johan Derksen kijkt niet graag naar de programma’s van Omroep MAX. Hij is veel te progressief voor dat soort bejaardentelevisie. Dat heeft de Veronica Inside-ster gezegd in het programma Waar is De Mol. De doelgroep vijftigplus wordt niet goed genoeg bediend door de media en dat is een gemiste kans, zo laat Johan weten. “De oudere jongeren in Nederland hangen er maar een beetje bij en dat stoort me mateloos. Vijftig procent van Nederland is ouder dan vijftig jaar.”

Omroep MAX is een groot succes dankzij de vergrijzing. “Maar de ouderen van MAX zijn hen die achter de geraniums zitten en in een colonne met een caravan naar Kroatië gaan om daar te jeu-de-boulen.”

Daar is Johan het type niet voor. Hij wijst naar zichzelf: “Je hebt nog een grote groep ouderen, die nog een beetje rock-and-roll in hun lijf hebben en progressief in de maatschappij staan, maar daar is geen tv- of radiozender voor. Dat is een gat in de markt dat niet ingevuld wordt.”

Dat is ‘zo dom’, vervolgt Johan in de tv-show van Johnny de Mol. “Ik heb het jouw vader al een keer willen uitleggen, maar die is ook zo dom bezig.

In die ouderenmarkt zit goud en al die radio- en tv-stations maken programma’s voor mensen tot 49 jaar, want ouderen zijn niet meer gevoelig voor reclame. Bullshit! Ik heb onlangs nog onderbroeken van internet besteld.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen