Waldemar Torenstra wil extreem dure vliegtickets

Waldemar Torenstra wil dat vliegtickets zó duur worden dat mensen met een gewoon inkomen daar jaren voor moeten sparen. Dat zegt de acteur, die momenteel te zien is bij de NPO met een reisprogramma in Afrika, in de Volkskrant. Zelf genieten Waldemar en zijn verloofde Sophie Hilbrand volop van verre vliegreizen: niet alleen voor hun werk, maar ook met hun gezin. Als rijke BN’ers kunnen zij zich ook wel wat veroorloven. Voor de massa moet je dat vliegen echter wat beperken, denkt hij.

Vanwege de belasting op het milieu moet je van vliegen weer iets exclusiefs maken, adviseert Waldemar. “Ik dat het veel duurder moet worden, omdat het zo belastend is voor het milieu. Wat mij betreft wordt het meer zoals vroeger: vliegen is iets waarvoor je spaart, dat je een keer in de zoveel jaar doet.”

Gelukkig hebben duurdere vliegtickets weinig effect op Waldemar en Sophie. Hij blijft zelf wél gewoon vliegen. “Ik vlieg zo min mogelijk, maar wil er niet mee stoppen. Ik vind het enorm verrijkend met mijn gezin naar de andere kant van de wereld te reizen.”

Is het niet een beetje oneerlijk? Dat Waldemar en Sophie met hun tv-salarissen wél ver op vakantie mogen, maar Mien uit Assen in de zomer naar Center Parcs moet?

Om te voorkomen dat alleen rijken nog in een vliegtuig stappen, zou je mensen die het niet kunnen betalen een soort subsidie kunnen geven.”

Ongelofelijk.

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen