Zondag met Lubach in voorjaar 2021 voor laatst op tv

Het einde van de Arjen Lubach-hit Zondag met Lubach is in zicht. Er volgt nog één serie in het voorjaar van 2021. Dat heeft de VPRO zojuist laten weten. Arjen maakte eerder al bekend met zijn programma te gaan stoppen. “In eerste instantie zou Lubach begin volgend jaar een nieuwe theatertour gaan spelen, maar vanwege corona is die uitgesteld. Daardoor komt er ruimte voor één laatste reeks van acht afleveringen, rond de Tweede Kamerverkiezingen in 2021“, aldus de omroep.

De presentator ziet dit niet als een definitief afscheid van televisiesatire. “Ik denk dat ik namens het hele team spreek als ik zeg dat we trots zijn op het succes van Zondag met Lubach, maar we willen onszelf ook blijven vernieuwen. Daarom stopt ZML, maar ik denk al wel hard na over een nieuw programma”, laat hij weten.

Zondag met Zondag met Lubach is een van de grootste hits van de Nederlandse televisie. Afgelopen weekend keken er bijna 2 miljoen mensen naar het programma op NPO 3. Daarmee werd bijna een kijkcijferrecord gevestigd: de meest bekeken aflevering ooit trok bijna 2,1 miljoen kijkers.

Het programma van Arjen was in november 2013 voor het eerst te zien. De eerste aflevering kwam niet verder dan 319.000 kijkers. Op het dieptepunt keken er 207.000 mensen naar de tv-show.

Het huidige, twaalfde seizoen van Zondag met Lubach loopt nog tot en met 22 november.

Foto: David Cenzer, VPRO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen