Voorspelling Henny Huisman komt uit: niet in top 25

De voorspelling van Henny Huisman is uitgekomen. Hij is donderdagavond met het nieuwe programma van hem en Marijn Frank, Een programma over de jaren negentig, niet in de kijkcijfer top 25 terechtgekomen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De première van de tv-reeks over de jaren negentig wist om half tien 335.000 kijkers (6 procent) te boeien op NPO 3, terwijl voor een plek in de kijkcijfer top 25 minstens 469.000 kijkers nodig waren. Geen teleurstelling voor Henny.

Henny had hier namelijk van tevoren al op gerekend. “Ik verwacht niet dat het programma in de top 25 komt, het is gewoon echt een VPRO-geschiedenisprogramma“, zei hij voorafgaand aan de eerste uitzending tegen NU.nl.

Tijdens de opnames maakte Henny regelmatig grapjes over de lage kijkcijferverwachting. “We grapten er ook vaak over als iets niet goed ging. Dan zei ik: ‘Wat jammer voor die 22.000 kijkers.’

De oud-tv-ster heeft genoten van de opnames, maar gaat niet meer van dit soort televisie maken. “Er wordt met een script gewerkt, je moet regel voor regel uit je hoofd leren“, zegt hij.

Ik moet het toch van het improviseren hebben en ik ben meer de man van de spontaniteit.

Foto: VPRO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen