Marianne Zwagerman: ‘NOS hangt dramaqueen uit’

Marianne Zwagerman vindt dat de NOS heel erg overdrijft met het nieuws dat ze haar logo van de satellietwagens haalt vanwege ‘aanhoudende bedreigingen’. Dat laat ze weten op Twitter. Het nieuws is gisteren als een bom ingeslagen in de media: journalisten betuigen massaal hun steun op Twitter en roepen dat dit niet zou mogen kunnen in Nederland en ’s avonds zat omroepbaas Marcel Gelauff aan tafel in Op1. Wat een hysterie om niets, vindt Marianne. Zij vindt dat de NOS ‘fake news’ verspreidt.

De NOS is zich behoorlijk aan het aanstellen, vindt Marianne. “‘Het gaat niet alleen om wat er feitelijk gebeurt, maar zeker ook om de angst dat je wat overkomt of wordt aangedaan’, zegt Marcel Gelauff. DE HOOFDREDACTEUR VAN DE GROOTSTE REDACTIE VAN NEDERLAND. Feitenvrijer wordt het niet.

Marianne vindt dat er in werkelijkheid niet zo veel is gebeurd. “Zoveel drama voor een boer die tegen de auto piest Gezicht met monocle Dit is, ik heb er geen ander woord voor, fakenews rondpompen. Incidenten opblazen buiten elke proportie.

‘Blaas het niet groter op dan nodig’

Zelf weet Marianne pas écht wat het is om bedreigd te worden, zegt ze. “De vraag is waarom de NOS niet bij de feiten blijft als die al erg genoeg zijn. En ja, ik maak het zelf ook mee. Ik weet hoe het voelt. Ook letterlijk helaas. Als in: op de eerste hulp belanden. Bij columnisten boeit dat de opdrachtgever trouwens GEEN REEDT kan ik je verzekeren.

Ze vervolgt: “Dus kom bij mij niet janken over een sticker op je trui geplakt of piesen tegen je auto. Hoewel ik het ook dan ALTIJD OPNEEM voor de journalist. Iedereen moet ongestoord zijn werk kunnen doen. Maar blaas het niet groter op dan nodig.

‘NOS meet met twee maten’

Marianne ergert zich eraan dat er nu een mediabom ontploft omdat het de NOS betreft, terwijl partijen als PowNed al jarenlang met bedreigingen en geweld te maken hebben.

Ze schrijft: “Ik maak er een punt van dat er feitelijk niet zoveel is gebeurd. Dat is wat Gelauff ook zegt. En ja, dat meten met twee maten stoort me ENORM. Rechtse mensen mag je wel slaan en erger. Zie PowNed, GeenStijl en het lachen om de auto bij de T. in de gevel door Twan en co.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen