Tv-god Matthijs van Nieuwkerk vanavond bij Eva Jinek

Televisiegod Matthijs van Nieuwkerk zit vanavond in de talkshow van Eva Jinek op RTL 4. Hij schuift aan om over zijn vereeuwiging in de Wall of Fame van Beeld en Geluid te praten. Dat heeft haar redactie laten weten. De Jinke-redactie is blij met de komst van Matthijs. “Er valt een hoop te bespreken, want Matthijs heeft de laatste tijd niet stil gezeten. Hij wordt vanavond vereeuwigd in de Wall of Fame van Beeld en Geluid en hij is bezig met zijn nieuwe programma“, aldus de redactie.

Dat is niet het enige. “Hij neemt ook iets bijzonders mee, namelijk een korte film die hij maakte!“, klinkt het.

Eva en Matthijs zijn zo’n beetje op hetzelfde moment gestopt bij de NPO. Toen ze haar overstap naar RTL 4 eind september vorig jaar bekendmaakte, wilde hij haar even in De Wereld Draait Door hebben, maar dat weigerde ze toen.

Matthijs zei: “Het is mijn buurvrouw, dus ik heb ook gevraagd: ‘Zou je het leuk vinden om heel even hier te komen?’ Het is een kleine moeite, maar ik begrijp dat haar hoofd daar op dit moment niet helemaal naar staat. We hadden het leuk gevonden, maar ze zei: ‘Ik moet me nu concentreren en er komt heel veel op me af.’ Daar begreep ik ook iets van.

Ik heb haar uiteraard gefeliciteerd, want ze is blij en heeft er vast goed over nagedacht – dat weet ik bijna wel zeker – en ze denkt: ik doe het, ik spring.

Er zit ook een radiogrootheid in Jinek, namelijk Edwin Evers. Verder gaat het met Michiel Vos en Joost Eerdmans over de coronabesmetting van Donald Trump en zit Hans Wiegel aan tafel.

Concurrent Op1 zendt vanavnd uit vanaf het Nederlands Film Festival en heeft allemaal Nederlandse-film-bobo’s aan tafel zitten.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

De NPO-talkshows vertrekken uit Amsterdam. Een goede zaak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen