Producent vertrekt na 21 jaar: gerommel bij GTST?

Creatief producent Rohan Gottschalk is na 21 jaar vertrokken bij de kwakkelende soapserie Goede Tijden Slechte Tijden. Dat heeft producent EndemolShine laten weten in een persbericht. Het blijft tobben met de kijkcijfers van GTST, dus het zou zomaar kunnen dat het enigszins rommelt in de soaptop. Hoe dan ook: Rohan ligt eruit, volgens de officiële lezing op eigen initiatief. “Met ongelooflijk veel liefde, plezier en trots heb ik de afgelopen 21 jaar voor GTST gewerkt“, laat hij zelf weten.

Rohan was eerst scenarioschrijver bij GTST, vervolgens hoofdschrijver en de laatste 8,5 jaar creatief producent. “Nu GTST op 1 oktober haar 30ste verjaardag heeft gevierd, heb ik besloten dat het voor mij een mooi moment is om mijn horizon te verbreden.

Hij neemt afscheid van ‘de serie en het team waarmee ik altijd verknocht zal blijven’. Zijn opvolger is Idse Grotenhuis, die zijn carrière in de jaren negentig begon bij GTST en de laatste jaren verbonden was aan ‘high-end’ series als Vliegende Hollanders (dit najaar op NPO 1).

Rohan: “Ik wens Idse enorm veel plezier en ben ervan overtuigd dat hij er met zijn ervaring en expertise voor gaat zorgen dat GTST zich blijft ontwikkelen.”

Het is uiteraard de bedoeling dat Idse GTST er weer bovenop krijgt: “Het genre soap in het algemeen en de serie GTST in het bijzonder is voor mij een oude liefde die altijd blijft branden. Ik zet dan ook met veel plezier een koers uit die de serie hopelijk nog voor jaren aantrekkelijk houdt voor een groot publiek.

Tv-kenner Rob Goossens vindt het merkwaardig: “Rommelt het achter de schermen in Meerdijk?

Gisteren bestond GTST 30 jaar. Ook op zijn verjaardag wist de soapserie geen hoge kijkcijfers te scoren.

Foto: Instagram

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen