Televizier-host wil geen Ring voor Nick & Simon

Frits Sissing, die vanavond het Gouden Televizier-Ring Gala aan elkaar praat, zou het terecht vinden als de hoofdprijs naar Beste Zangers of Over Mijn Lijk gaat. Dat heeft hij gezegd op Radio Veronica. Het is niet helemaal terecht als de prijs naar Nick, Simon & Kees: Homeward Bound gaat, vindt Frits. Het is een opvallende uitspraak, omdat de Nick & Simon-show van Frits’ omroep AvroTros is. “Als ik zou moeten kiezen, dan gaat het wat mij betreft tussen Beste Zangers en Over Mijn Lijk.”

Waarom gunt hij de Ring niet aan de Nick & Simon-show? “Dat heeft als reden – ik ben een oude natuurlijk die nog de Ring van heel vroeger heeft meegemaakt als klein jochie in pyjama voor de buis – dat ik vind dat de Ring naar een programma moet gaan dat echt televisiegeschiedenis heeft geschreven.

Homeward Bound heeft geen tv-geschiedenis geschreven, vindt Frits. “Je moet in mijn optiek toch wel een paar seizoenen al bewezen hebben dat je succesvol bent om de Ring te mogen winnen.”

Het zou volgens hem raar zijn als Homeward Bound wint, terwijl een programma als Over Mijn Lijk ook is genomineerd. “Over Mijn Lijk is een impactvol programma en je zit voor de buis gekluisterd als je naar dat programma zit te kijken.”

Het is ongebruikelijk dat Frits Sissing zich zo niet-diplomatiek uitlaat. Normaal gesproken zijn zijn interviews altijd volstrekt kleurloos.

Het Televizier-gala is vanavond na het Achtuurjournaal te zien op NPO 1.

Foto: AvroTros

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen