Sophie en Pauw komen zondag met Trump-special Op1

De talkshow Op1 komt komende zondagavond met een extra uitzending, gepresenteerd door Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand. Het thema van de special is ‘Hoe Trump zijn wij?’. Dat heeft omroep BNNVARA laten weten. Aan de vooravond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen gaat Op1 op zoek naar het antwoord op de vraag hoe Donald Trump onze samenleving heeft veranderd. De uitzending begint om en nabij het reguliere tijdstip van Op1, zo rond 22.15 uur.

Er zijn veel gasten in de studio. Zo wordt met econome Marike Stellinga besproken hoe vier jaar Donald Trump de Nederlandse economie én de wereldeconomie heeft beïnvloed.

Televisiepresentator en ondernemer Jan van den Bosch belicht de veranderingen in gelovige gemeenschappen en schrijver Bas Heijne legt uit dat de opstelling van Trump een van de oorzaken is van de anti-coronademonstraties op Het Plein in Den Haag.

Ook op humor heeft Trump een enorme invloed. Cabaretier Martijn Koning stelt dat Trump soms zulke afwijkende dingen doet, dat de werkelijkheid de mogelijkheid van een goede grap zelfs inhaalt.

De ingrijpende veranderingen in hoe er wordt gekeken naar media en de introductie van de termen ‘fake news’ en ‘main stream media’ worden besproken door Charles Groenhuijsen.

De Trump-special van Op1 is zondag om 22.15 uur te zien op NPO 1.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen