RTL-ster Jamai kan huis niet uit: ‘Mijn straat is te druk’

RTL 4-ster Jamai Loman kan zijn woning in de dure Amsterdamse binnenstad nauwelijks verlaten zonder risico te lopen op een coronabesmetting. Zijn straat is namelijk erg druk. Dat heeft hij gisteren gezegd in de talkshow Jinek. Jamai loopt normaal gesproken door de Utrechtsestraat als hij zijn huis uitkomt, maar hij vindt de winkelstraat erg druk en als nierpatiënt moet hij extra waakzaam zijn met betrekking tot het coronavirus. “Dat vind ik dan wel heel vervelend“, zegt hij.

Het is in coronabrandhaard Amsterdam mogelijk lastig vertoeven voor Jamai. “Ik woon dichtbij de Utrechtsestraat, hier in Amsterdam. Voor de mensen die niet weten hoe dat eruit ziet: het is een kleine straat en er rijden trams doorheen, auto’s, fietsers en dan heb je aan beide kanten een stoepje van anderhalve meter.

Veel te krap, vindt Jamai. “Ik ga dan gewoon niet die straat in als ik zie dat het heel druk is en de mensen toch gewoon op elkaar lopen en staan en geen mondkapje dragen. Dat vind ik dan wel heel vervelend, maar dan loop ik om. Dan denk ik: laat maar zitten.”

Hij vindt het jammer dat veel menen zich niet aan de adviezen houden. “We hebben best wel simpele maatregelen – heel heftig, maar ze zijn heel duidelijk en simpel – maar als men er zich niet aan houdt, heeft het dus geen zin.”

Zanger Glenn Faria: “Ja, want jij kan niet eens in jouw straat naar buiten af en toe.”

Jamai: “Nou ja, het klinkt wat dramatisch, maar…

Glenn: “Maar het is wel wat er aan de hand is.”

Eva: “Omdat de groep zich niet houdt aan het gedrag.”

Jamai: “Dat is het. Ik zeg ook niet dat het makkelijk is. Het is ook lastig om je eraan te houden, maar daar begint het toch wel mee.”

Soms begrijpt Jamai wel dat bepaalde mensen er met de pet naar gooien. “Ik vind de berichtgeving ook echt wel verwarrend. Vorige week was het kritisch en was het heftig wat er in de ziekenhuizen gebeurt en dan wordt nu tijdens die persconferentie gezegd: ‘Het was nog niet kritisch genoeg.’ Maar wat is dan kritisch? De ic’s lopen al vol.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen