René van der Gijp: ‘Chateau Meiland is inhoudsloos’

René van der Gijp begrijpt er weinig van dat Chateau Meiland zo’n enorme hit is. Hij vindt het programma maar saai. Dat heeft hij gezegd in Veronica Inside. Chateau Meiland staat op maandag récht tegenover VI en dat heeft zelfs de voetbaltalkshow kijkers gekost. René heeft uit nieuwsgierigheid gekeken naar de aflevering van afgelopen donderdag, maar begrijpt niet waarom hier hele volksstammen naar kijken. “Het is volstrekt inhoudsloos“, zegt de voetbalanalist.

Wat gebeurde er in de aflevering? “Hij stond een soort van grondje blauw te verven met zijn dochter. Daar zitten wij dan gewoon acht minuten naar te kijken.”

Verder gebeurt er he-le-maal niets, aldus René. “Die dochter zegt dan af en toe wat en dan zegt hij wat terug. Je vraagt je werkelijk af waarom daar mensen naar kijken. Worden ze daar rustig van, blij van?

Wie wél fan is van Chateau Meiland, is Nico Dijkshoorn. “Ik kijk naar Chateau Meiland. Niet een beetje, maar gulzig. Ik ben verslaafd geraakt aan de eindeloze herhaling van handelingen“, schrijft hij in Het Parool.

Nico merkt dat de stylinggeest van Martien Meiland langzaam in hem is getreden door al die uren Chateau Meiland. “Dat ik door naar Chateau Meiland te ­kijken nu ook opeens verstand denk te hebben van styling, baart me zorgen. Het moet geruisloos in mijn lichaam zijn geslopen.

Chateau Meiland is met twee keer per week scores boven de miljoen kijkers het grootste succes dat SBS 6 in jaren heeft gehad.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen