René van der Gijp: ‘Chateau Meiland is inhoudsloos’

Geplaatst op zo 18 okt 2020 om 8:20

René van der Gijp begrijpt er weinig van dat Chateau Meiland zo’n enorme hit is. Hij vindt het programma maar saai. Dat heeft hij gezegd in Veronica Inside. Chateau Meiland staat op maandag récht tegenover VI en dat heeft zelfs de voetbaltalkshow kijkers gekost. René heeft uit nieuwsgierigheid gekeken naar de aflevering van afgelopen donderdag, maar begrijpt niet waarom hier hele volksstammen naar kijken. “Het is volstrekt inhoudsloos“, zegt de voetbalanalist.

Wat gebeurde er in de aflevering? “Hij stond een soort van grondje blauw te verven met zijn dochter. Daar zitten wij dan gewoon acht minuten naar te kijken.”

Verder gebeurt er he-le-maal niets, aldus René. “Die dochter zegt dan af en toe wat en dan zegt hij wat terug. Je vraagt je werkelijk af waarom daar mensen naar kijken. Worden ze daar rustig van, blij van?

Wie wél fan is van Chateau Meiland, is Nico Dijkshoorn. “Ik kijk naar Chateau Meiland. Niet een beetje, maar gulzig. Ik ben verslaafd geraakt aan de eindeloze herhaling van handelingen“, schrijft hij in Het Parool.

Nico merkt dat de stylinggeest van Martien Meiland langzaam in hem is getreden door al die uren Chateau Meiland. “Dat ik door naar Chateau Meiland te ­kijken nu ook opeens verstand denk te hebben van styling, baart me zorgen. Het moet geruisloos in mijn lichaam zijn geslopen.

Chateau Meiland is met twee keer per week scores boven de miljoen kijkers het grootste succes dat SBS 6 in jaren heeft gehad.

Foto: SBS
33 Reacties op “René van der Gijp: ‘Chateau Meiland is inhoudsloos’”


 1. Von Trapp

  Ha, ha, die Gijp. Dat denken ik en vele miljoenen anderen (inclusief de meeste voetballiefhebbers) ook al jaren over jou en dat onbenullige leuterprogramma VI

  Vooral die blonde pruik, echt top-tv….

 2. Dies Groot

  Wat is iedereen toch jaloers op de familie Meiland!

  RTL nog steeds spijt dat ze niets zagen in de familie Meiland en zijn daarom allemaal leugens aan het verspreiden.

  Jaloezie is een ziekte!!

 3. Zomaar

  VI is ook een herhaling van zetten.
  Komt steeds terug op een onderwerp waar ze maanden geleden mee begonnen.

 4. mark2

  Daar heeft hij helemaal gelijk in! En daarom lijkt het zo ongelofelijk leuk en lekker weg! Geweldig programma, ook 2 keer per week!

 5. Tv man

  Niet zo zuur, René. Niet de (veel succesvollere) concurrentie aanpakken. Stop die energie in wat vernieuwing van VI, want juist je eigen productie begint saai en vooral voorspelbaar te worden. Zolang Chateau drie keer hoger scoort dan VI, zou ik me iets meer bezighouden met mijn eigen werk. Succes. En niet zo zuur doen.

 6. Vrange Lans

  Gecastreerd janknichten gedrag. Dat vinden die belegen wijven leuk aan een ‘ man’ je ziet ze in het straatbeeld steeds meer, die afgerichte mannetjes met zo’n kek sjaaltje om.

 7. Is hij ook vandaar de herkenning, maar heeft nu echt gelijk

  Zoals alles bij Pulpa is het programma het boegbeeld van nietszeggendheid en inhoudsloos. Ja Rene maakt nu wel een verstandige analyse.

  Het is een tok kie programma van de bovenste plank. Dom, gezapig inhoudsloos en onbegrijpelijk dat gemiddeld 1,3 mio onnadenkende er naar gluren.

  Maar bij pulpa is het qua inhoud het hoogst haalbare.

 8. Help

  Ach. Moeten we het hebben van de dagelijkse BN-ertjes ?
  BN-ers die:
  -zingen in een pak
  -leuk proberen te doen bij Ik hou van Holland
  -vragen moeten beantwoorden
  -moeten raden welke BN-er in een pak zingt
  -liedje zing van een andere BN-er
  -knikkert
  -schaapjes verzorgt
  -de Mol ontmaskeren …

  Ach, ik kan wel door gaan. Het alternatief zijn de eeuwige bedachte BN-ertjes. Alsof dat inhoud is.

 9. sjef

  hij heeft gelijk wat een enge man is dat toch

 10. Peter

  Altijd nog stukken leuker dan dat flutprogramma van die misselijke oude kerels, die om hun eigen domme uitspraken lachen.

 11. Observant

  Circa 10 procent van de bevolking is nou eenmaal voyeur en het geeft ramptoeristvoyeurs een troostend gevoel dat er mensen bestaan die minstens net zo dom en raar als zij zelf zijn.

 12. Osseworst

  Meiland for president?? Nederland gaat toch al naar de klote, en dat doet het kutvolk zelf,met die wanstaltige smaak over bruinmans

 13. Bart

  Eigenlijk heeft René gelijk maar het is gewoon lekker ontspannen om naar te kijken als je een dag hard hebt gewerkt. Even verstand op 0 en kijken waarmee de familie Meiland allemaal mee bezig is. Het is zo’n simpel format. Af en toe is het grappig ook al is het constant een herhaling van alles. Net als dat bij iedereen zo is als je er een camera op zou zetten. Het zou van 2 uur mogen duren of elke dag een half uur mogen komen.

 14. robb

  Alles hoeft geen inhoud te hebben net als de caravans waar Johan altijd op afgeeft , vi is net zo de meeste mensen kijken niet naar de inhoud maar om het slap ouwehoeren wat ze doen .

 15. Gelukkig is er commerciële tv

  2.3 miljoen Nederlanders zijn beperkt en/ of digitaal analfabeet .

  Gelukkig is er voor deze doelgroep commerciële tv.

 16. Robert

  Beide programma’s hebben een grote overeenkomst, er zitten mensen in die eigenlijk niets kunnen.
  En dat is genieten!
  Er is trouwens nog een overeenkomst er wordt fors aan verdiend.

 17. Matthijs Zelf.

  Het zijn alle dagen dezelfde gezichten die op MC staan.

 18. Dr. Bibber

  Gut, squeeky wheel gets the oil!

 19. Bep

  Ik vind Martien een nare man met een vals karakter.

 20. Wilfred Degens

  Inhoudsloos is een suikerspin op de kermis ook, maar wel lekker!!!

 21. Feitje

  Nou Martien van je collega’s moet je het hebben. Bij Talpa gunnen ze elkaar niets blijkt wel weer

 22. Master Beer

  Joh, Gijp! Trap ff een open deur open zeg.

 23. Umfufu

  Van der Gijp heeft gelijk.

 24. Ap

  Rene v/d Gijp,bij VI hebben jullie het maar weinig over voetbal,meeste tijd iemand in de maling nemen,en jij moet is minder om je zelf lachen,je voegt weinig toe,net als die vreselijke Derksen,die hadden ze net als jou,niet meer terug moeten laten komen,stellettje hypocrieten zijn jullie.

 25. Gerda

  Elke week een nieuwe verrassing bij SBS6..
  Zou John het station nu gewoon als test voor zijn nieuwe formats gebruiken?
  De meest gekke shows komen er voorbij..
  Bingo!
  Ik hoorde laatst dat er iemand werkzaam is bij Talpa/SbS6 die in het verleden DGK op zijn kop heeft gezet. Ik zou niet verbaasd zijn, als hij het kaboutertje is, die al die achterlijke hersenspinsels in praktijk probeert te brengen…
  En daar gebruiken ze dan mensen voor, die ook niet helemaal lekker in hun bovenkamer zijn..

 26. colette

  Martien gaat zn hand overspelen

 27. Umfufu

  @colette

  Precies dat.

 28. Joris driepinter

  van der Gijp,over inhoudsloos gesproken,weet je nog toen bij Pauw zat?Je zat met een mond vol tanden, maar ja dat was een serieus programma waar niet iedereen voor lul wordt gezet.Want dat is wat jij altijd doet.Dat is een keer leuk maar daar moet je niet mee bezig blijven.Rene de groeten in Dordt ,overigens een mooie gezellige stad.

 29. Tips &Tricks

  Volkomen eens met de Gijp kop van dit stukje.

 30. Lies

  Gijp, jonguh. Wij zitten al jarenlang naar jou te kijken aan die stomme talkshow tafel. Als of jij iets doet behalve dom lullen?

 31. Jordao

  Ik kijk absoluut niet naar die idiote Meiland, maar Gijp heeft alleen maar een flinke grote bek dat ie afgelopen aflevering in VI keihard schreeuwt dat Depay in vergelijking met Cruyff , van Basten, Bergkamp en Kluivert er geen ene reet van kan. Natuurlijk totaal overdreven gezegd en Kieft was er ook niet helemaal mee eens met die roeptoeter Gijp. Vorig jaar onder Koeman had Depay wedstrijden beslist en was het hosanna bij VI en nu trappen ze hem finaal de grond in. Nee dan Gijp met z’n 15 interlands wat heeft ie nou gepresteerd, alleen maar mensen belachelijk maken over de rug van anderen. Zóó ‘grappig’. In serieuze talkshows is ie beduidend anoniem met zijn commentaar, 2 gezichten dus.

 32. Sjaak

  VI is met afstand het beste programma van de NL televisie waarin echte meningen worden gegeven i.p.v. dat politiek correcte gelul.

 33. Fikkie

  Rot toch op met die rotkop van je vd Gijp. Je bent gewoon een racist van het ergste soort denkbaar. Je hebt zelf geen enkele inhoud want je kan alleen maar afgeven op andere mensen, zo triest zit je eigenlijk in mekaar. Alleen maar zeiken en klagen over anderen. Hoop dat we een keer een tegengeluid krijgen en je de grond in boort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.