Over Mijn Lijk wint Ring, Chantal en Tim pakken Ster

Het BNNVARA-programma Over Mijn Lijk van Tim Hofman is verkozen tot het beste tv-programma van het jaar tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala, het jaarlijkse feestje van de tv-adel. Dat was vanavond te zien in de uitzending op NPO 1. Over Mijn Lijk won met 63 procent van de stemmen van de andere genomineerden Beste Zangers en Nick, Simon & Kees: Homeward Bound. Tim, die tijdens het gala ook nog twee andere prijzen won, kreeg de Ring uit handen van Matthijs van Nieuwkerk.

Vanwege de coronamaatregelen was het de meest sobere editie van het Televizier-gala ooit. Alleen de genomineerden zaten met hun aanhang in de zaal; verder was het een vrij lege bedoening.

De prijs voor beste presentatrice van het jaar ging voor de zesde keer naar Chantal Janzen, die daarmee een record in handen heeft. Nog nooit eerder won iemand meer Sterren dan zij; hopelijk voor RTL gaat zich dat ook weer eens vertalen in hoge kijkcijfers. Op de tweede plek staat Yvon Jaspers met vijf Sterren. Meer zullen het er ook niet meer worden na haar legendarische gehuil in de talkshow van Jeroen Pauw.

De concurrenten van Chantal waren Eva Jinek en een deskundige van RTL Boulevard. Eva heeft de prijs één keer gewonnen, namelijk in 2017, het jaar dat Chantal niet mee mocht doen vanwege drie overwinningen op rij. Ook volgend jaar mag Chantal om die reden niet meedoen.

De prijs voor beste presentator van het jaar ging niet naar André van Duin of Beau van Erven Dorens, maar naar Tim Hofman. Hij las zijn speeches voor vanaf een iPhone.

Verder waren er nog prijzen voor beste acteur (Elise Schaap), beste kinderprogramma (Beestenbrigade), beste talent (Martien Meiland) en beste online serie (BOOS). Ivo Niehe kreeg een oeuvre-award.

Het prijzenfeestje werd muzikaal omlijst door artiesten van eigen bodem. Zo werd de show geopend door Glennis Grace en Gerard Joling en was er aan het eind van de show een optreden met onder meer Roel van Velzen en Angela Groothuizen, die klonk als Rachel Hazes die net een potje heeft staan schreeuwen tegen haar schoondochter.

De show werd gepresenteerd door Dionne Stax en Frits Sissing. Het lijkt een gouden duo voor dit tv-evenement; AvroTros hoeft immers nooit bang te zijn dat ze afzeggen omdat ze zelf genomineerd zijn.

Vorig jaar gingen de prijzen naar Chateau Meiland, Beau van Erven Dorens en Chantal Janzen.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen