Matthijs van Nieuwkerk: ‘Verzint Trump corona?’

Matthijs van Nieuwkerk sluit niet uit dat Donald Trump zijn coronabesmetting verzonnen heeft, om dat op enige wijze in te zetten voor zijn verkiezingscampagne. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in de talkshow van Eva Jinek. Amerika is in shock nu Trump besmet is met het coronavirus en hij bovendien is opgenomen in het ziekenhuis. Matthijs schrok er behoorlijk van. “Het is wel een idiote saga inmiddels. Ik werd natuurlijk wakker met hetzelfde nieuws“, zei hij aan tafel.

Matthijs ziet er een complot in. “Ik ben nogal een fan van House of Cards en dan kun je denken: zou dit nou nog een zet zijn in het spel? Zo ver zijn we al. Althans, zo ver was ik. Ik denk het wel even dan.”

Eva Jinek: “Bedoel je het dat hij het gefabriceerd heeft dat hij besmet is?

Matthijs: “Voilà.”

Eva: “Ik geloof – ik weet het niet zeker – dat de arts van de president niet mag liegen over de toestand van de president.”

Amerikakenner Michiel Vos: “Ik neem het zo aan, laten we daar vanuit gaan.”

Shownieuws

Bij Shownieuws klonk eenzelfde soort geluid. Anouk Smulders: “Het klinkt bijna als een – ik wil het niet zo in de mond leggen – maar dat het gepland is. Het is misschien ook een bepaalde strategie die hier wordt geprobeerd. Over een aantal weken zijn de verkiezingen en misschien kan de eerste van de twee komende debatten niet plaatsvinden. En als hieruit blijkt dat hem iets toegediend wat hem sneller beter maakt…

Is het een verkiezingsstunt? “Nou, een verkiezingsstunt… Maar ik denk wel dat hier een positieve draai aan gegeven wordt. Ik ben heel erg benieuwd.”

Voormalig topadvocaat Bram Moszkowicz: “Dat is wat anders, maar ik denk wel dat hij echt ziek is. Wat Anouk zegt – ik ga heel ver met ze mee – maar als ze bedoelen dat hij niet ziek is… Dat gaat mij te ver.”

Foto: RTL, SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen