Mark Rutte gaat door: positieve reacties op televisie

Het lag donderdag eigenlijk al op straat dankzij het RTL Nieuws, maar nu heeft Mark Rutte het officieel gemaakt bij De Telegraaf: hij wil doorgaan als minister-president van Nederland.

Jinek over Mark Rutte Foto: Jinek, RTL

Hij heeft de krant uitgebreid te woord gestaan en vertelt en passant dat dit voorlopig het enige is wat hij doet qua campagne voeren. “Dit interview doe ik en dat is het. Omdat ik vind dat ik in deze tijd al mijn focus op de coronacrisis moet richten. Het voelt niet goed om nu campagne te gaan voeren.

We krijgen Rutte voorlopig dus niet als VVD-leider te zien aan de talkshowtafels. Aan diezelfde talkshowtafels werd hij de afgelopen dagen wel uitvoerig besproken en vrijwel iedereen lijkt er gelukkig mee dat Rutte doorgaat.

GroenLinks-leider Jesse Klaver donderdag bij Jinek: “Ja. Ik vind het wel goed nieuws. Ik vind het heel goed. Ik kijk uit naar die campagne en er valt gewoon echt iets te kiezen in Nederland. Daar kijk ik naar uit.

Rapper Akwasi: “Begrijpelijk, begrijpelijk, maar ik ben benieuwd wat de tijd gaat brengen straks.

Presentatrice Eva Eikhout: “Ja, dat vind ik wel fijn!

Dezelfde avond in Op1 was Joost Eerdmans minder enthousiast. “Het is niet zo onverwachts, toch? Ik vind het knappe van Rutte altijd dat hij zo sympathiek is voor veel mensen en ondertussen zo veel beloftes kan breken. Ik zat vandaag nog na te denken wat hij in de loop der jaren allemaal heeft gegarandeerd en niet is gelukt. Toch komt hij ermee weg, dus dat is op zich een heel knappe prestatie.”

Nick van Simon over Rutte

Door naar gisterenavond, toen Jinek en Op1 er wederom bij stil stonden. Hugo de Jonge in Jinek: “Het was gisteren al even bij RTL, hè? Die hadden het nieuws al te pakken, maar dat was kennelijk niet de bedoeling, dus ik dacht: ik bel hem om alvast te feliciteren. Toen zei hij: ‘Nee, je bent te vroeg.’ Ik zei: ‘O, het wordt morgen dan?’ Toen zei hij: ‘Daar kan ik nog niets over zeggen.’ Ik heb hem vanavond maar weer gebeld om hem weer te feliciteren. Het was toch een beetje de dag die je wist dat zou komen.

Zanger Nick Schilder: “Ik denk dat we wel een beetje stabiliteit kunnen gebruiken. Alles is zo in beweging dat dit een van de weinige zekere factoren is die we nu hebben. Ik denk wel dat ik daarmee zou instemmen, ja, met het feit dat hij lijsttrekker nu zou zijn nog.

En VVD-prominent Ed Nijpels bij Op1: “Ik zou verbijsterd zijn geweest dat hij het níet zou doen. Het lag voor de hand.

Tv-beroemdheid Paul Witteman: “Ik ben helemaal met Ed Nijpels eens dat het gebrek aan ijdelheid en ego zijn grote succes is. Daardoor komt hij bij het grote publiek over als een integere man, aan wie je in alle opzichten vertrouwen kunt hebben.

Rapper Typhoon was iets kritischer: “Ik vind dat hij een aantal dingen heel goed doet, maar ik mis wel perspectief van hem als leider. Dat heb ik al wat jaren. Je bent zo krachtig als leider, maar op momenten als met de Turken, denk ik: volgens mij ben je dit niet en dóe je maar alsof je zo bent. Daarin mis ik de verbindende factor in Nederland. Ik had gehoopt dat Rutte dat iets meer op zich nou nemen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen