RTL 4 erg tevreden over ‘blockbuster-strategie’

RTL 4 is erg tevreden over zijn nieuwe blockbuster-strategie, waarbij programma’s prime-time-vullend worden uitgezonden. Dat heeft Peter van der Vorst, de contentdirecteur van RTL, gezegd op NPO Radio 1. Tot dit seizoen duurde prime time bij RTL 4 van 20.30 en 22.30 uur en dat werd doordeweeks opgevuld door twee programma’s van een uur. Nu duurt prime time van 20.30 tot 22.00 uur en is er op meerdere dagen slechts één programma te zien, dat dus anderhalf uur duurt.

RTL 4 heeft op maandag bijvoorbeeld Kopen Zonder Kijken uitgerekt tot anderhalf uur en op dinsdag Het Perfecte Plaatje. Het scheelt behoorlijk in de kosten: er hoeft immers maar één programma besteld te worden om prime time op te vullen.

Peter is er erg over te spreken. “De blockbuster-strategie is vooral dat we ons focussen op onze allersterkste merken en we daar meer afleveringen van bestellen en soms ook langere afleveringen.”

Hij wijst op Kopen Zonder Kijken en Het Perfecte Plaatje. “Dat waren programma’s van drie kwartier en die hebben we nu naar een uur uitgebreid. Dat betekent dat we nu één programma minder op een avond hoeven te bestellen, dus dat is een bezuiniging, maar het is ook een strategie om ons marktaandeel nog meer te verstevigen.”

Kijkcijferhits

Beide programma’s zijn kijkcijferhits. “De kijkers van die programma’s kunnen er geen genoeg van krijgen en dat liet afgelopen week ook zien. Ze blijven massaal zitten.”

Gaan straks alle RTL 4-programma’s zo lang duren? “Je kunt het niet bij ieder programma doen, daar moet je heel kritisch naar kijken. Tot dusver pakt het goed uit.”

Amusement op donderdag

Verder haalt RTL 4 nu ook amusement naar de doordeweekse programmering. Zo begint donderdag de Carlo Boszhard-show I Can See Your Voice. “Het is voor het eerst dat we dat soort groot studio-amusement ook op de donderdag gaan doen. Dat vind ik ook spannend.”

Van maandag tot en met woensdag zal je het waarschijnlijk niet zien, dan heb je vooral de ENG, de locatieprogramma’s die we doen. Maar het weekend begint tegenwoordig inderdaad al een beetje op donderdag.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen