Arie Boomsma: ‘Eerst trainen, dan gezin’

Arie Boomsma zou nooit stoppen met naar de sportschool gaan, ook niet voor zijn gezin. Hij vergelijkt het met het ‘doe uw eigen zuurstofmaker eerst op’-principe bij noodgevallen in de luchtvaart. Dat schrijft hij op Instagram. Veel mannen en vrouwen met jonge kinderen gaan minder naar de sportschool, zodat ze meer tijd hebben om aan de kinderen te besteden. “Hoe ga je om met schuld richting het gezin als je kiest voor trainen?”, vraagt iemand aan Arie. “Ik merk dat ik trainen uitstel.

Arie vindt dat een interessante vraag. “Oh, wat een relevante vraag. Dat is echt een fenomeen. Zoveel prioriteiten in je leven, en daar moet het trainen dan nog tussen“, begint hij.

Zelf voelt Arie zich niet schuldig dat hij de hele dag in de sportschool hangt, in plaats van tijd besteedt aan zijn kinderen. “Vanuit de ‘doe uw eigen zuurstofmasker eerst op’ gedachte uit het vliegtuig, mag je erop vertrouwen dat trainen je de energie, rust en veerkracht geeft om er echt voor je gezin te zijn. Daarna komt het dus vooral aan op tijd en afspraken.

Je moet overal agendapunten van maken, legt Arie uit. “Maak goede afspraken over wanneer je traint, en hoe lang je kunt gaan.”

Kijk ook naar de andere dingen die je doet, misschien zit daar nog iets bij waar je tijd weg kan snoepen. En hang thuis een weekagenda op de ijskast waar training tussen andere belangrijke taken staat.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen