Klaas Dijkhoff vanavond in post-persco-Vooravond

Het is vanavond weer tijd voor een corona-persconferentie van Mark Rutte en dat betekent dat het erna uitgezonden De Vooravond weer op een uitzonderlijk goed bekeken aflevering kan rekenen. De presentatoren zullen samen met Tom-Jan Meeus, Jort Kelder en Klaas Dijkhoff terugblikken op de coronapersco, maar uiteraard zal ook van de mogelijkheid gebruik worden gemaakt om Klaas te vragen naar zijn aangekondigde vertrek uit de politiek. Hij stopt er na de verkiezingen mee.

Klaas heeft honderden reacties gekregen op het nieuws dat hij afgelopen weekend bekendmaakte. “De mensen in de fractie waren vrijdagavond wel een beetje overvallen. Sommigen zaten nog in een restaurant en ze moesten binnen een kwartier inloggen zodat ik het ze kon vertellen.

Volgens kenners móet Mark Rutte wel door als VVD-leider nu Klaas vertrekt. “Alsnog ‘nee’ zeggen tegen het lijsttrekkerschap is veel moeilijker geworden hierdoor. Als hij dat zou doen, bezorgt hij de VVD een paar handen vol problemen“, zegt VVD-prominent Hans Wiegel.

Vanwege de extra korte uitzending van De Vooravond zullen er geen andere onderwerpen besproken worden. Wel is Kiki Schippers te gast; zij schrijft een lied tijdens de persconferentie.

De Vooravond met presentatoren Fidan Ekiz en Renze Klameris vanavond te zien op NPO 1, direct na de coronapersco van Mark Rutte.

Foto: NPO

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Wat vindt u?

Alle polls

Paul de Leeuw ligt behoorlijk onder vuur als presentator van Op1. Moet hij blijven of wieberen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in februari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen