Wouke geschoffeerd tijdens opnames in Tweede Kamer

Wouke van Scherrenburg werd gisteren in de Tweede Kamer onheus bejegend tijdens de opnames van haar nieuwe tv-programma. Dat vertelt de tv-maakster op Twitter. Al een tijdje werkt Wouke aan een zevendelige documentaireserie over de geschiedenis van het Binnenhof, die in februari en maart te zien zal zijn op NPO 2. De opnames zijn ondanks de coronacrisis in volle gang, maar het gaat er niet altijd even plezant aan toe. Ze vindt het niet kies hoe ze in de Kamer is behandeld.

Het was niet leuk, aldus Wouke. “Vandaag in de Tweede Kamer⁩ strenge controle in verband met corona. Ploeg, regisseur en ikke natuurlijk met mondmaskers, bode: ‘Hey, jullie staan niet 1,50 meter van elkaar’, na dertig seconden lang overlegje. Dat is verder natuurlijk ok.

Als dat volgens Wouke gewoon oké is, wat is er dan niet oké? “Niet ok: de agressieve toon en de plastic bezoekerspasjes, nodig om de deuren te openen, die uit een lade vol pasjes werden gevist. ‘Zijn die ontsmet’, vroeg ik. Diepe zucht en met zichtbare tegenzin ging er een desinfect-lapje over.

Ongelooflijk, vindt ze. “Me nog nooit zo onwelkom gevoeld. Ook het team, heel wat gewend inmiddels, was verbijsterd door de bijna vijandige bejegening, terwijl we ook maar gewoon ons werk kwamen doen.

Het is allemaal een kleine moeite, benadrukt Wouke. “Voordat ik zo’n pasje aanpak graag ontsmetting, temeer omdat het spul gewoon klaarstaat op hun desk.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen