Joost Eerdmans verdedigt Thierry Baudet bij Op1

Joost Eerdmans moest zich gisteren in de talkshow Op1 verdedigen tegen de vermeende Viruswaarheid-sympathieën van Thierry Baudet. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Het Leefbaar Rotterdam-gemeenteraadslid staat als vierde op de kandidatenlijst van Forum en moet zich nu dus ook verantwoorden voor acties van de baas. “Wat vond u ervan dat Thierry Baudet zich openlijk aanschuurt tegen Willem Engel en Viruswaarheid?“, vroeg Op1’s Welmoed Sijtsma.

Onzin, noemde Joost het. “Dat heeft hij niet gedaan. Ik heb hem daar vanavond weer over gesproken. Hij heeft ooit toen die demonstratie was op het Malieveld van Willem Engel gezegd: ‘Waarom mag hij niet demonstreren en Black Lives Matter wel?’ Toen zei hij: ‘Ik sta erachter dat ze demonstreren.’ Hij heeft nooit gezegd dat hij achter het gedachtegoed van Engel staat.”

Welmoed vervolgens: “Even kijken wat hij zei in het Forum voor Democratie-journaal dan?

Vervolgens kwamen de volgende uitspraken van Thierry voorbij: “En, Willem Engel, een van de mensen die wij achter de schermen steunen en in strijd zijn tegen die absurde lockdown, heeft in de rechtszaak tegen het RIVM ineens een andere rechter gekregen. Het is heel bizar wat er allemaal aan het gebeuren is.

Collega Jort Kelder: “Hij zegt het wel, hè?

Joost: “Dat leg ik nou net uit. Dat zegt hij dus omdat hij zei: ‘Waarom mag die man niet demonstreren en Black Lives Matter wel?’ Daar ging dit over. Nu is het uit de context, maar dat was het.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen