John de Mol over VI-rel: ‘Einde leek echt even in zicht’

Geplaatst op vr 16 okt 2020 om 10:15

John de Mol heeft zich gisteren in de jubileumspecial van De Coen en Sander Show voor het eerst uitgelaten op de Veronica Inside-ruzie, de grootste tv-rel van het jaar tot nu toe. Dat was te horen op Radio 538. De Talpa-baas bevestigde de lezing van de mannen van VI, die bij elkaar zijn gebleven omdat John met hun contract begon te zwaaien. “Toen het erop begon te lijken dat het deze keer echt tot het einde zou leiden, heb ik de contracten er even op nagelezen“, aldus de mediatycoon.

Met die contracten kon hij de VI-mannen flink om de horen slaan. “Ik heb de heren er fijntjes op gewezen wat de consequenties zouden zijn, als ze ermee zouden stoppen.

Het duurde wel heel erg lang voordat John ingreep. “Deze rel heb ik heel lang op zijn beloop gelaten in de veronderstelling dat het weer opgelost werd.

John vindt het geen probleem dat de mannen van VI zijn bedrijf wat negatieve PR hebben bezorgd. “Als je de mannen van VI binnenhaalt, dan weet je gewoon: sometimes there’s trouble. Dat moet je gewoon incalculeren en accepteren.

De mannen van VI hebben hun vrijheid ook bedongen. “Ik heb tegen de mannen gezegd: ‘Jullie gaan je gang, zolang je maar geen racistische dingen doet of slechte dingen met kinderen bespreekt.’ Voor de rest maakt het mij niet uit.”

Hij heeft ook geen zin om zich inhoudelijk met VI te bemoeien. “Dat geldt in feite ook voor jullie: jullie maken een programma en ik vind niet dat ik me in de basis moet bemoeien met de details van het programma.”

Foto: Radio 538
16 Reacties op “John de Mol over VI-rel: ‘Einde leek echt even in zicht’”


 1. Sjaak echt

  John is slim.

 2. Wendelien

  “Niet in de basis moet bemoeien met details”. Slim geformuleerd. Hij kan dus gewoon ingrijpen als hij het nodig vindt. Toch Giel?

 3. de

  Zou John met de deur open of dicht poe pen? Neemt hij dan zijn telefoon mee? Rookt hij een sigaar op de pot? Gaat hij ”s ochtends of ’s avonds? MC geef eens antwoord!

 4. Frits

  Geen racistische dingen, nou dat valt niet mee want alles is tegenwoordig racisme

 5. Poehee

  Het was een all in the game show

 6. Patrick Lemmen

  Jammer, dat het dan nog bestaat.

 7. WC Pot

  De Molletjes zijn allemaal slim geboren.

 8. Bears’Den

  Beste programma op de Nederlandse tv qua amusement!

 9. Genee

  Haha mooi om te lezen, geen verkeerd woord over mij.

 10. Duco van Deugen

  Contracten kunnen door de rechter ontbonden worden indien er sprake is van een ernstig verstoorde werkrelatie. En mij dunkt dat daar sprake van was. De laatste uitzending van VI kwam zelfs te vervallen door die rel. De bijdehandjes aan tafel hebben zich gewoon laten overbluffen door De Mol…

 11. Uuuh

  Is de foto hier boven van opa Sjon van recent? Hij lijkt wel een wassenbeeld!

 12. Uuuh

  Die hele familie De Mol heeft een enorm probleem met ouder worden….

 13. Frank

  Evers vertrok onder meer vanwege zijn bemoeienis, dus…………..

 14. Fred

  John de mol is een racist

 15. jaja

  Fred

  En jij een idioot!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. Marry Hens

  John de Mol voelt alles feilloos aan. Vanuit een garage als kantoor en rondrijdend in een kekke Mitsubishi Galant heeft hij zich ontwikkeld tot de beste zakenman die Nederland ooit heeft gekend. Grote klasse!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.