John de Mol over VI-rel: ‘Einde leek echt even in zicht’

John de Mol heeft zich gisteren in de jubileumspecial van De Coen en Sander Show voor het eerst uitgelaten op de Veronica Inside-ruzie, de grootste tv-rel van het jaar tot nu toe. Dat was te horen op Radio 538. De Talpa-baas bevestigde de lezing van de mannen van VI, die bij elkaar zijn gebleven omdat John met hun contract begon te zwaaien. “Toen het erop begon te lijken dat het deze keer echt tot het einde zou leiden, heb ik de contracten er even op nagelezen“, aldus de mediatycoon.

Met die contracten kon hij de VI-mannen flink om de horen slaan. “Ik heb de heren er fijntjes op gewezen wat de consequenties zouden zijn, als ze ermee zouden stoppen.

Het duurde wel heel erg lang voordat John ingreep. “Deze rel heb ik heel lang op zijn beloop gelaten in de veronderstelling dat het weer opgelost werd.

John vindt het geen probleem dat de mannen van VI zijn bedrijf wat negatieve PR hebben bezorgd. “Als je de mannen van VI binnenhaalt, dan weet je gewoon: sometimes there’s trouble. Dat moet je gewoon incalculeren en accepteren.

De mannen van VI hebben hun vrijheid ook bedongen. “Ik heb tegen de mannen gezegd: ‘Jullie gaan je gang, zolang je maar geen racistische dingen doet of slechte dingen met kinderen bespreekt.’ Voor de rest maakt het mij niet uit.”

Hij heeft ook geen zin om zich inhoudelijk met VI te bemoeien. “Dat geldt in feite ook voor jullie: jullie maken een programma en ik vind niet dat ik me in de basis moet bemoeien met de details van het programma.”

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen