John de Mol adviseerde Johan niet naar rechter te gaan

John de Mol heeft in de Veronica Inside-rel niet alleen met hun contract gezwaaid, maar ook gewaarschuwd om niet naar de rechter te gaan. Dat vertelde Johan Derksen deze week in de talkshow Jinek. Johan beweert dat hij écht wilde stoppen met VI. “Ik heb in de laatste vergadering gezegd: ‘Ik doe het niet meer.’ De volgende ochtend kregen we met John de Mol te maken. Hij zegt: ‘Ik heb jouw contract voor me liggen. Twee jaar geleden hebben we een vierjarig contract gemaakt.’

De mediatycoon wees erop dat Johan zijn collega Wilfred Genee twee jaar geleden ook al ‘een geweldige klootzak’ vond. “‘En dat kan nu nooit de reden zijn om op te stappen. Ik raad je aan om niet naar de rechter te gaan, want je wint het niet’, zei hij.

Toen ging Johan overstag en keerde hij weer terug bij VI. “Ik begreep het best: wij halen geloof ik 15 tot 17 miljoen aan commercials binnen op jaarbasis en dat had hij begroot voor het nieuwe jaar. Hij dacht: ik laat die gek niet weglopen.”

Johan had die reactie van John niet verwacht. “Ik had eigenlijk een beetje gedacht – het was in die coronatijd en hij had al 300 mensen moeten ontslaan – dat het die man niet zo slecht zou uitkomen als ik van de loonlijst af zou gaan. Ik dacht: laat die Wim Kieft daar lekker zitten, want die heeft hij ook al. Maar ik moest wel.”

Ik vind het heel vervelend dat ik er nog zit, ja. Maar die strijd moet je niet voeren over de rug van de kijker. Je moet niet sikkeneurig gaan zitten zijn, maar ik was er absoluut niet meer gaan zitten als John de Mol niet met zijn contract gewapperd had.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen