Johan Derksen vindt Biden slecht alternatief Trump

De invloedrijke tv-ster Johan Derksen volgt de Amerikaanse verkiezingen met een schuin oog en heeft het idee dat Joe Biden geen sterk alternatief is voor Donald Trump. Dat heeft hij laten weten in Veronica Inside. Johan is geen fan van Trump als president. “Al die Republikeinen waren niet goed bij hun hoofd natuurlijk om hem te kiezen, maar het alternatief Joe Biden, een seniele oude baas die niet weet wat er allemaal gebeurt, dat vind ik eigenlijk minstens zo slecht“, zegt hij.

De voetbalanalist begrijpt totaal niet waarom de Democraten deze 77-jarige kandidaat naar voren hebben geschoven. “Als je nou een overtuigd Democraat bent en hoeveel miljoen zullen er daarvan zijn in Amerika? Dan moet er toch een fitte veertiger of vijftiger met een goed verstand zijn die dat land kan leiden? Dat laat je toch niet aan de overgrootvader over?

De Amerikanen kiezen een president voor vier jaar. Tegen die tijd is Joe Biden al 81 jaar. “We weten zeker dat hij zijn eerste termijn niet afmaakt.

Nu ligt de focus vooral op Trump en zijn coronabesmetting. “Ik gun Trump een hoop, maar niet corona. Dat zou wel heel erg onmenselijk zijn. Hij zit natuurlijk ook in een heel kwetsbare leeftijdsgroep. Dat die man president van Amerika is, dat is op democratische wijze geschied.

Toch vindt hij Trump wel een belhamel. “Je schaamt je toch kapot als je Amerikaan bent? Onze minister-president heeft een slip of the tongue en zegt ‘ze moeten hun bek houden’. Daarna verontschuldigt hij zich al tien keer. Dit is gewoon niet te geloven. Dit is grover dan ons programma. Die zou hier niet aan tafel kunnen zitten.”

Foto: Talpa

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen