Cornald: ‘Onevenredig veel aandacht voor Des Bouvrie’

Cornald Maas vindt dat er onevenredig veel aandacht is voor het overlijden van de beroemde interieurontwerper Jan des Bouvrie. Hij hoort veel minder over het overlijden van de Japanse modeontwerper Kenzo Takada. Dat laat hij weten in een ontevreden bericht op Twitter. Het is typisch Nederlands om zo groot uit te pakken met het nieuws over het overlijden van Jan des Bouvrie, maar het nieuws over Kenzo’s overlijden klein te houden, vindt Cornald. Hij vindt het heel erg onkies.

Het is heel erg naar binnen gekeerd, aldus Cornald. “Ow ow. Alles Hollands Glorie kennelijk. Mooi, de uitgebreide aandacht voor overleden ontwerper Jan des Bouvrie in het NOS Journaal, maar NIKS over de ook overleden Japanse mode-ontwerper Kenzo, met grootse internationale reputatie?

Het overlijden van Kenzo stond wel op de voorpagina van de NOS-site. “Ja? Is geen Journaal NOS.

Als een ander hem op de NOS-site wijst en Cornald ervan beschuldigt te mopperen, reageert hij geprikkeld: “Wat is hier precies het gemopper? #begrijpendlezen.

De laatste tijd zit Cornald niet helemaal lekker in zijn velletje en dat heeft voor een groot deel te maken met het effect van de coronamaatregelen op de door hem zo geliefde cultuursector.

Hij ergert zich vooral aan het feit dat veel theaters ineens weer aan het 30-mensen-maximum moeten voldoen. “Schande. De theaters die zo tegen de klippen op coronaproof zijn en ingrijpende maatregelen hebben genomen. Nee, leg vliegmaatschappijen intussen vooral niks in de weg en test vooral niet mensen die op Schiphol landen vanuit risicogebieden.

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen