Helft nachtkijkers kiest voor tv-debat Biden vs Trump

Geplaatst op do 01 okt 2020 om 9:50

De Nederlandse kijkcijfers van het verkiezingsdebat tussen Donald Trump en Joe Biden zijn bekend: er hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 140.000 mensen gekeken naar de ruim drie uur durende uitzending van Op1. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Een speciale Op1 deed van 2.00 tot 5.10 uur uitgebreid verslag van het eerste debat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Het trok 47 procent van alle kijkers op dat tijdstip.

De extra uitzending van Op1 werd gepresenteerd door Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand. Het is de allereerste keer dat Op1 op zo’n onchristelijk tijdstip is uitgezonden, maar het programma wist nog een behoorlijk publiek te vermaken.

Er volgen nog twee grote debatten tussen Donald Trump en Joe Biden en ook daarvan zal Op1 uitgebreid verslag doen. Het volgende debat is over twee weken.

Het Op1-duo Jort Kelder en Welmoed Sijtsma komt in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 oktober met een late uitzending, en de reeks wordt in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 oktober afgesloten door Jeroen Pauw en Tijs van den Brink.

Uiteraard zal er ook in de reguliere uitzendingen van Op1 stil worden gestaan bij de verkiezingsdebatten.

Foto: NOS
45 Reacties op “Helft nachtkijkers kiest voor tv-debat Biden vs Trump”


 1. henk

  Goede keuze om dit door OP1 te laten doen ipv de statische NOS. Een gezellige voor en na beschouwing aan tafel. Verkiezingsnacht met Jeroen Pauw zou top zijn.

 2. Huismaker

  Uitzending gemist werkt prima.
  Maar, één ding is duidelijk. Nooit beperken door samenvattingen van de NPO of RTL. Want dan krijg je een uitslag dat het allemaal de schuld is van Die-Wilders.
  En vervolgens Trump, Trump, Trump en Trump, volgens “het nieuws van alle kanten”.

 3. Hessa

  Trump glansrijk winnaar, spook Biden kan er wel mee stoppen.
  NPO is zieker dan ziek! Studio vol met alleen maar Trump-tegenstanders.
  En daar betaal je gedwongen aan mee.

 4. Roy Donderz

  Correctie: er volgt nog één debat tussen Trump en Biden plus 7 oktober eentje tussen Mike Pence en Kamala Harris.

 5. Trumphater

  Hessa…………..je bent volkomen koekkoek

 6. Liida

  Biden is een mongool, Trump is de oppermongool en Huiskamer is een lakei van deze oppermongool.

 7. Ssssst! Ben Stiller

  Wat een laag bij de grond persoon is Trump.

 8. Sport 7 kijker

  Hessa heeft haar anti-haat pillen nog niet geslikt vandaag.

 9. Wilfred Degens

  @Hessa, jouw Trump is het schoolvoorbeeld in het debat en op Twitter van hoe niemand zijn kinderen wil opvoeden (zien opgroeien). Hoe mores verrot zijn die Trump hysterische aanhangers om na zijn 4 jaar apert liegen, demagogisch gemanipuleer van zijn hersenloze volgelingen en zijn krankzinnige narcisme nog steeds blindelings voortwoekert in zelfs de quasi nuchtere Hollandse geesten, aangenomen met een geboren en getogen Nederlander te maken te hebben.

 10. Donald

  @Wilfred Degens
  Hysterische aanhangers? De democraten bedoelt u toch? Steden verpauperen onder hun bestuur, politie wordt gekort (en dan verbaasd zijn over stijgende criminaliteit), blm slaat de boel kort en klein, corruptie bij Clintons, Bidens, Harris, Pelosi enz. U moet wat minder NPO kijken, de desinformatie, hersenspoeling en gecultiveerde haat neemt ongezonde vorm aan bij u.

 11. JasperV

  Als Biden zich presidentieel had gedragen was hij de winnaar. Nu is het 1-1 dus blijft het moeilijk kiezen.

 12. robb

  Jammer dat Bidden zo werd meegesleurd door Trump , ik zie Rutte al tegen de Jonge zeggen hou je kop kloot zak .

 13. G.ossip

  Ik heb het debat gekeken,Trump is de master van alles,trapt de WHO buiten de deur en China ook,want iedereen heeft het wel over Rusland maar China gaat ook Europa binnen halen,Trump blaft de MSM af wegens partijdigheid,Trump de straatvechter,Biden de dementerende Teckel die Harris president laat worden als de Democraten winnen,want tegen die tijd zit Biden al thuis dement te wezen.

 14. b

  Misschien stoppen met de ziekelijke aandacht voor Amerika terwijl we bijna niets horen over Duitsland . Amerika is na 4 jaar Trump behoorlijk irrelevant geworden en gehalveerd als wereld macht.

 15. Wilfred Degens

  @Donald, doe nou niet politiek Trump “correct” of de mega gecompliceerde USA na 4 jaar onder zijn regie zo vlekkeloos reilt en zeilt. Mij gaat het ook om de voorbeeld functie welke de president van het slagvaardige land ter wereld wereldwijd uitdraagt. Hij is een vent voorwie ik mijn poort niet zou openen wanneer hij met pech om hulp zou vragen. Onderwereld mentaliteit en uitstraling.

 16. Wyatt

  Trump is echt lomp gewoon. Hopelijk rot ie op uit het Witte Huis.

 17. Hans van Degen

  Slechtste Amerikaanse verkiezingsdebat dat ik ooit gezien heb. Leken wel twee opgefokte jochies op een schoolplein. Trump had maling aan de afspraken, maar ook Biden ging af en toe behoorlijk de fout in. De moderator had het totaal niet in de hand. Dit bewijst weer dat een goede jounalist niet automatisch een goede gespreksleider is…

 18. Donald

  @Wilfred Degens
  En wie zijn schuld is dat? De dems leggen het steden plunderende blm en antifa geen strobreed in de weg. Ze (Obama, Clinton, CIA, FBI) hebben vanaf dag 1 en daarvoor geprobeerd buitenstaander Trump pootje te lichten. Trump is de eerste president die in 4 jaar tijd niet 1 oorlog is begonnen, Obama heeft er 8 gevoerd. In Oekraïne heeft de rechter de Bidens schuldig verklaard aan corruptie (Burisma) en u heeft het over voorbeeld functie, onderwereld mentaliteit en uitstraling? U zit op de verkeerde golflengte en wordt voorgelogen en misleid door de (linkse) media hier.

 19. Hans van Degen

  @G.ossip

  Heel juist opgemerkt. De vice-president is altijd maar een hartslag verwijderd van de absolute macht. En bij Biden moet je steeds maar afwachten of hij het einde van de dag haalt…

 20. G.ossip

  Amerika has fallen, de Democraten laten BLM en Antifa lekker huishouden en dat kunnen ze dan mooi Trump aanmeten.

 21. Beuer

  Alleen Trump zal Israël steunen tot zijn laatste snik. Hij heeft vier jaar dapper gestreden tegen antisemitische volkeren zoals Europeanen, Russen, latino’s, Chinezen, Perzen en Arabieren. Dank je wel Trump!
  – Leve de zionistische wereldhegemonie en staat Israël!

 22. Wilfred Degens

  Ik ben ook geen Biden fan. De dem. hebben geen goeie p. kandidaten. Ook beweer ik niet dat D. Trump alles fout ziet of doet. Zelfs Hitler heeft in al zijn satanisme nog voor Duitsland enkele goede zaken verricht. Maar ik beoordeel het gehele scenario en vooral de manier waarop.

 23. Israëliet

  Inderdaad @Beuer. Leve de zionistische wereldhegemonie en staat Israël! Dit brengt ons als j00dse volk dichter tot elkander in de kosmische strijd tegen het antisemitisme en de afgunst jegens ons succes in de politiek, cultuursector en financiële wereld. F@ck Biden (een Obama meeloper) Leve Trump!

  F@ck de antisemitische Germaan, latino, Slavische mensen en Arabieren!!!

 24. Wilfred Degens

  Let vooral op hoe D. Trump zijn verlies zal dragen. Hij heeft nu al tussen zijn simpel taalgebruik laten weten dat zijn privé halfstok niet zonder slag of stoot de geschiedenis ingeschreven zal worden.

 25. JEWRY

  Het wereldj0dendom zal zegevieren. Godsplan is niet te doorgronden door antisemitische volkeren. De komst van de Messias is een feit. Trump bereid de weg voor hem door ons wakker te schudden. Leve Israël, Weg met Nederland, Europa, Rusland, Turkije, Iran en de Arabische wereld.

 26. Donald

  @Wilfred Degens
  U draait het om. Trump zal het witte huis verlaten bij verlies (zal niet gebeuren, hij wint de verkiezingen), de democraten zijn al druk bezig chaos en geweld te organiseren voor, tijdens en na de verkiezingen met hun blm en antifa vriendjes. De democraten zijn zelfs zo gestoord dat ze nu al oproepen dat het leger dan Trump maar uit het witte huis moet slepen.

 27. Donald

  @Israëliet
  Ga met je playstation spelen imbeciel. Israëliers zijn beschaafde mensen, jij klinkt als een provocerende rifaap.

 28. Israëliet

  @Donald, ik haat Arabieren en berbers nog meer dan jij. Imbeciel.

 29. Chelsey

  De komst van de éénogige valse Messias wordt inderdaad voorbereid! Oftewel de Antichrist! Dé Meesteroplichter aller tijden die met zijn ongekende magische krachten over de Wereld zal gaan heersen! Deels door de Mensheid te misleiden met valse overtuigingen en deels door dwang! Gods plan ís Niet te doorgronden, door Niemand Niet! Zelfs niet door het bevoorrechte volk van God!

 30. Remco

  @Donald do 01 okt 2020 om 12:59
  Donald, verdiep je in de Rabbijn Jacob Frank voordat je hier iets post.

 31. Patty Brard

  De vijand van de rifaap is mijn beste vriend…..

 32. Remco

  @Patty Brard, de zionisten haten ons intens. Vanwege ons christelijke achtergrond en de Holocaust.

 33. J00DS NATIONALIST

  Antisemieten krijgen hier vrij spel op dit forum. Jammer! Remco, Chelsey en andere zijn net als de Duitsers fout. Ze praten nog erger dan ons directe militaire vijanden in het Midden-Oosten

 34. J00DS NATIONALIST

  Beuer, je hebt helemaal gelijk. Onze vijanden zijn talrijk en helaas niet beperkt tot de regio. Waakzaamheid is prioriteit 1. De Remco’s zijn talrijk.

 35. J00DS NATIONALIST

  !Remco, Jacob Frank was geen satanist maar een hervormer!

 36. Anti zionist

  Het zionisme (NIET het jodendom) is de bron van alle ellende in de wereld. Al bezitten zij nu deze wereld, in het hiernamaals zullen zij de grootste verliezers zijn en niet kunnen ontkomen aan de straf van de Allerhoogste.

 37. Donald Dumb

  Ah. De 54ste staat van VS is een feit lijkr wel.
  We maken ons druk over verkiezingen van Derde wereldland VS.
  Ja, dat is VS. Heel erg arm en een despoot als leider die geen tegenspraak duldt…

 38. Israëliet

  @Anti zionist, je praat net als de Nazi-Kopstuk Remco op dit forum. Het zionisme is niet te scheiden van het j0dendom. Vraag dat maar aan je Arabische broeders in de westelijke Jordaanoever. Het antisemitisme is weliswaar Europees maar jullie Arabieren en Berbers zijn er heel bedreven in.

 39. Donald Dumb

  Israël is n creatie van VS.
  Dat zal altijd twee handen op 1 buik blijven…

 40. Mr. Theo

  Vond het echt te laat. Later alsnog gezien. Uiteraard niet NPO maar op YouTube. Trump won overduidelijk van Wallace. Wie dat oude kereltje rechts in beeld was, werd mij niet echt duidelijk.

 41. Donald Dumb

  Veel invloedrijke Hollywoodsterren keren zich volledig van Trump af…
  https://www.topics.nl/hollywood-keert-zich-massaal-tegen-trump-ook-the-rock-roept-volgers-op-om-voor-biden-te-stemmen-a15074307hln/c9fd7f52239d05011a52921f6685adbfe52125c68e2d4da5f4cd701c9b0749a0/?utm_term=ankeiler&referrerBrand=ad&utm_campaign=topics-integratie-niet-ingelogd&utm_medium=referral&utm_source=AD&utm_content=topics

 42. Donald

  @Donald Dumb
  Ja natuurlijk, het merendeel van die over het paard getilde sukkels zaten bij Epstein in de lolita-express.

 43. Wouter_1967

  Donald
  Epstein? Die was overtuigt zionist. En dat ware juist aardige mensen volgens jouw. Kortom je spreekt jezelf wederom tegen.

 44. Wouter_1967

  @Donald,
  Epstein? Die was overtuigt zionist. En dat ware juist aardige mensen volgens jouw. Kortom je spreekt jezelf wederom tegen.

 45. Anootje

  Met Epstein was toch niks mis?
  Gewoon een ‘regular’ blanke pedof ie l
  Ook niet onbekend bij Trump overigens.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.