Helft nachtkijkers kiest voor tv-debat Biden vs Trump

De Nederlandse kijkcijfers van het verkiezingsdebat tussen Donald Trump en Joe Biden zijn bekend: er hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 140.000 mensen gekeken naar de ruim drie uur durende uitzending van Op1. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Een speciale Op1 deed van 2.00 tot 5.10 uur uitgebreid verslag van het eerste debat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Het trok 47 procent van alle kijkers op dat tijdstip.

De extra uitzending van Op1 werd gepresenteerd door Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand. Het is de allereerste keer dat Op1 op zo’n onchristelijk tijdstip is uitgezonden, maar het programma wist nog een behoorlijk publiek te vermaken.

Er volgen nog twee grote debatten tussen Donald Trump en Joe Biden en ook daarvan zal Op1 uitgebreid verslag doen. Het volgende debat is over twee weken.

Het Op1-duo Jort Kelder en Welmoed Sijtsma komt in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 oktober met een late uitzending, en de reeks wordt in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 oktober afgesloten door Jeroen Pauw en Tijs van den Brink.

Uiteraard zal er ook in de reguliere uitzendingen van Op1 stil worden gestaan bij de verkiezingsdebatten.

Foto: NOS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen